3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yaşlılara saygı haftası

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü sakinleri, “Yaşlılara Saygı Haftası”nı, kurum yönetimi tarafından düzenlenen Esat Kabaklı konseriyle kutladı.

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası” dolayısıyla Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Yaşlılara Saygı Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Darülaceze Müdürlüğünün organize ettiği konsere tüm kurum sakinlerinin yanı sıra İstanbul’un değişik yerlerinden gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Darülaceze Spor Salonunda düzenlenen konser, Darülaceze Halkla İlişkiler sorumlusu Av.Özlem Karahasan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kendine yetebilen bayan sakinlerin kaldığı Güven Sitesi sakinlerinden 52 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Eren ve erkek sakinlerin kaldığı Sevgi Sitesi sakinlerinden Yılmaz Bozkurt’un yaşlılık ve yaşlanmayla ilgili yaptıkları konuşmaların ardından sahneye, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Esat Kabaklı geldi.

Söylediği türkülerle Darülaceze sakinlerini coşturan Kabaklı’nın konser boyunca Darülacezelilerle tek tek ilgilendiği gözlendi.

Darülaceze yöneticilerinin de hazır bulunduğu konser 13.30-16.00 saatleri arasında devam etti. Düzenlenen organizasyon, program süresince gönüllerince eğlenen Darülaceze sakinleri ve misafirlere sunulan ikramlarla son buldu.

Yaşamını Darülaceze’de sürdüren emekli öğretmen Ayşe Eren (52) yaptığı konuşmada yaşlılığın; çocukluk, gençlik, olgunluk evrelerinin olduğu gibi yaşamın bir sayfası olduğunu belirtti.

Darülacezeli yaşlılar olarak toplumdan izole edilmiş bireyler olmadıklarını söyleyen Ayşe öğretmen, kurum sakinlerinin sosyalleşmesi için yapılan çalışmalar nedeniyle Darülaceze yönetimine teşekkür etti.

Diğer bir Darülaceze sakini Yılmaz Bozkurt (66) ise yaptığı konuşmada her dönemin olduğu gibi yaşlılığın da birçok güzelliği bünyesinde barındırdığını söyledi.

Bugünümüzün kurucularının dünden geldiğinin unutulmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Yılmaz amca kendilerini Darülaceze’de yalnızlığa terk etmeyen gençlere şükran duyduklarını belirtti.

Darülaceze’nin zihinsel özürlü sakinlerinin yaşadığı Dolunay ve Papatya sitelerinin yöneticileri tarafından hazırlanan fotograf sergisi de konser sırasında katılımcıların beğenisine sunuldu.

Papatya ve Dolunay Siteleri sakinlerinin 25 fotografına yer verilen sergi 23-25 Mart tarihleri arasında Darülaceze Spor Salonunda ziyarete açık tutulacak.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 19:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?