3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yıkım meydan savaşı

İsanbul'da dün yapılan bir yıkım sonrasında adeta meydan savaşı çıktı. Çocukların da katıldığı eylemlerde ortaya Filistin intifadası görüntüleri yaşandı.

Sarıyer’de kaçak olduğu belirlenen Derbent Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği binası belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Ancak yıkılan binanın enkazı önünde toplanan yaklaşık 700 mahalleli, olayı protesto etti. "Derbent bizimdir, bizim kalacak" sloganı atarak polislere doğru yürüyüşe geçen grubun taş yağdırması üzerine polis ekipleri de panzerlerle ilerleyip gözyaşartıcı bomba ve su sıkarak kalabalığa müdahale etti. Atılan gözyaşartıcı bomba nedeniyle bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Tarabya Cumhuriyet Mahallesi Okul Sokak’ta bulunan Fahrettin Aslan İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazıları da gazdan etkilendi. 16 öğrenci Sarıyer Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ayakta tedavi gördü.

Saat 09.00 sıralarında göstericiler tekrar barikat kurdu. CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, barikat kuran göstericiler ile güvenlik kuvvetleri arasında görüşmeler yaptı. Öktem, CHP olarak Derbent Mahallesi sakinlerinin yanında olduklarını ifade ederek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve polisin bölgeden çekilmesini istedi. Polis saat 15.30 sıralarında barikatı kaldırmamakta direnen göstericilere müdahale etti. Panzerlerle barikatı yıkan polis ara sokaklara kaçan bazı göstericileri gözaltına aldı.

Maskeli çocuklar

Derbent’teki eylemde yüzlerini kapatan çocuklar da ön saflardaydı. Çocukların bu görüntüleri ve açtıkları pankartlar Filistin’i anımsattı
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 10:52:33
Güncelleme :24 Mart 2006 Cuma 11:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?