3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hacı Mustafa Tarman


Hayırseverlerden okul bağışı

Hayırsever vatandaşlar tarafından hibe edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak okulların imza protokol töreni dün yapıldı. Vilayette düzenlenen törene DSP Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Perihan Yılmaz, İstanbul Valisi Erol Çakır, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Balıbey ve Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut ile eğitim gönüllüleri; M.Nevzat Pisak, Hacı Mustafa Tarman ve Emekli Albay Mustafa Sayınlı katıldılar. Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Erol Çakır, ülkemizde eğitim, sağlık, ekonomi, terör ve altyapıda problemler bulunduğunu belirterek, bu engelin ancak eğitilmiş insan gücü ile aşılabileceğini söyledi.

Güçlü bir Türkiye için elele vermek gerektiğini vurgulayan Vali Çakır, “Hain ve şer odakları ülkeyi karanlığa götürmek istiyorlar. Şer odaklarına karşı verilen mücadelede eğitimin büyük payı var. Bu sebeple hayırseverlerimizin desteklerinden dolayı gurur duymaktayız. Gelin güçlü bir Türkiye için elele verelim.” dedi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de konuşmasında; okul ve derslik bağışlayan hayırsever vatandaşların sayısında büyük bir artış olduğuna dikkat çekerek İstanbul halkı adına teşekkür etti.

Törende, Suadiye Lisesi’ni yıkarak yeniden yapacak olan Hacı Mustafa Tarman, Bahçelievler’de 24 derslik bir Çıraklık Eğitim Okulu’nu yaptıran Nevzat Şirketler Grubu’na ve 15 milyar lira bağışta bulunan emekli Albay Mustafa Sayınlı’ya plaket verildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar