3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kudsi Beğdeş


İş dünyası satın aldı iki vakfa gelir yağdı

İşadamı Kutsi Beğdeş’in ’Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’ ve ’TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladığı antika ve tablolar önceki gün yapılan müzayedeyle yeni sahiplerini buldu.

Artı Mezat Müzayede Evi tarafından Ceylan İnter Continental Otel’de düzenlenen ’Sanat Bütün Sırların Sırrıdır’ adlı müzayede, ’Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’ ve ’Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na toplam 303 milyar gelir getirdi. Hayırsever işadamı Kudsi Beğdeş’in iki vakfa bağışladığı 82 tablo ve antikanın yanı sıra 205 parçanın daha görücüye çıktığı müzayedede, Hikmet Onat’ın yağlıboya peyzaj tablosu 100 milyar liraya satıldı. Açık artırmada en yüksek bedelle el değiştiren tablonun alıcısı, satışa telefonla katıldı.

25 MİLYARLIK MASA
Sosyete ve iş dünyasından ünlü simaların katıldığı müzayedede, ilginç çekişmeler de yaşandı. Demirören Şirketler Grubu Başkanı Erdoğan Demirören, III. Napolyon dönemine ait altın yaldız halat motifli yuvarlak masa için mücadele etti. Yardımcısı Metin Sürer aracılığıyla artırmaya katılan Demirören, 15 milyar lira açılış fiyatıyla satışa sunulan masa için ’telefondaki bir kişiyle’ fiyat artırımına girdi. Normalde birer milyar artırılması gereken müzayedede, 18 milyar veren Erdoğan Demirören’den sonra, telefondaki şahıs "20 milyar" deyince, Erdoğan Bey sinirlendi ve teklifini 25 milyara çıkardı. Bu hamle sonucunda, telefonlu rakip geri çekildi ve antika masa Erdoğan Demirören’e kaldı.

ÇOK İŞE YARAYACAK
Merhum işadamı Kutsi Beğdeş’e ait eserlerden elde edilen 303 milyar lira, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı arasında eşit olarak paylaşıldı. Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı bu geliri Şişli’de inşaatı devam eden hastanelerinin yapımında kullanırken, Mehmetçik Vakfı da şehit olan mehmetçiklerin yakınları ile gazi engelli
Orhan MERDİVAN- MAGAZİN

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar