3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Orhan Gencebay


TÜRK Eğitim-Sen’in yaptığı anket sonucu seçilen 2003 yılının eğitimcileri, ödüllerini aldı. Eğitime Yüzde yüz destek kampanyasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İstanbul Valisi Muammer Güler ödül alırken, yılın devlet adamı Rauf Denktaş seçildi.

Hüseyin Çelik adına ödülü alan bakanlık müşaviri Necat Birinci, ödüllerin yerini bulduğunu söyleyerek, "Hüseyin Çelik çözüm önerileri ve performansı ile milli eğitime hız getirmiştir" dedi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey Yılın Eğitim Bürokratı, Celalettin Cerrah Uyuşturucuyla Mücadele Ödülü, Orhan Gencebay Okul Yaptıran Hayırsever Ödülü, Ekmek Teknesi yılın TV dizisi ödülünü aldı.

İş Kuleleri’nde yapılan ödül töreninde konuşan Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, Türk Eğitim-Sen’in Türkiye’nin ve Avrupa’nın nitelik ve nicelik bakımından en büyük sivil toplum yapılanmalarından biri olduğunu söyledi. Bostan, "Eğitime gönül veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi. Törende ayrıca en çok burslu öğrenci okutan kurum olan Uğur Dershaneleri’ne ve eğitime destek veren spor adamı olarak da Fatih Terim’e ödül verildi.

Hayırsever ‘Orhan Baba’ 

 Arabesk müziğin ünlü sanatçısı Orhan Gencebay, Sokak Çocukları Vakfı’nda hayatını sürdüren 12 çocuğu göz kontrolünden geçirtti. En son küçük oğlunun ameliyatı için hastaneye geldiğini belirten sanatçı Gencebay, bu çocuklara toplumun her kesiminden destek gelmesi gerektiğini söyledi. Bu çocukları topluma kazandırmak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Gencebay, bu gibi organizasyonların örnek olmasını istedi.

Sokak Çocukları Vakfı Başkanı Yusuf Kula, daha önceden hastanede göz ile ilgili sağlık sorunu olan çocukları tedavi ettirdiklerini ve bu defa da böyle bir organizosyonu gerçekleştirerek örnek bir davranış sergileyen Orhan Gencebay’a şükran borçlu olduklarını söyledi. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar