3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sabahattin Burcu


İstanbul Valısı Muhammer Güler’in "İşte gerçek starlar" dediği işadamları Ahmet Hamoğlu, Atilla Uras ve Galip Öztürk ile hayırseverler Mediha Engizer ve Sabahattin Burcu, İstanbul’daki 5 ilçeye 5 okul kazandıracak.

Hayırseverler İstanbul’a 5 okul daha kazandıracak. İstanbul’un 5 ilçesinde yaptırılacak 5 okul ile ek derslik binası için İstanbul Valiliği’nde protokol imza töreni yapıldı. Törene okul yaptıracak işadamları Ahmet Hamoğlu Atilla Uras ile Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, hayırseverler Mediha Engiser, Sabahattin Burcu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey katıldı.

Törende konuşan Vali Güler, bugün Türkiye’deki en önemli işin İstanbul Valiliği’nde yapıldığını öne sürerek, "Çünkü burada, hayırseverler tarafından yaptırılacak toplam 128 derslikli 9 trilyon lira değerindeki 6 okul binasının imza töreni var. ’Eğitime Yüzde YüzDestek Kampanyası’ çerçevesinde bugün imzalanacaklarla birlikte son yılda hayırseverler tarafından İstanbul’a 72 okul kazandırıldı. Hayırseverlerin eğitime katkıları 70 trilyon lirayı aştı" dedi. İnsanı doğruya ve güzele yönlendirmenin yolun eğitimden geçtiğini vurgulayan Güler, "AB’ye giden yol eğitimden geçer. Çocuklarımızı iyi eğitemezsek, AB’deki rakipleriyle yarışamazlar. Cumhuriyet’in 81. yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde hayırseverlerin eğitime yaptığı bağışlar daha da önemlidir. Türkiye’nin gerçek starları burada. Gerçek starlar, Türkiye’de, insanlara, eğitime katkı yapanlardır" dedi.

 Protokol törenine katılanlardan Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu Silivri’de kendi adını taşıyan 8 derslikli ilköğretim Okulu yaptıracak.İşadamı Atilla Uras ise Maltepe’de yine kendi adını taşıyan 32 derslikli bir lise ile bir spor salonu yaptıracak. Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de Beykoz’a bağlı Cumhuriyet Köyü’ne 24 derslikli bir ilköğretim okulu inşa ettirecek. Hayırsever Sabahattin Burcu ise Kağıthane’de 24 derslikli Sabahattin Burcu İlköğretim Okulu yaptıracak. Hayırsever Mediha Engizer de Maltepe’de kendi adını taşıyacak 24 derslikli bir okulun kaba inşaatını yaptıracak ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edecek. Hayırsever Emine Seviye Divrik de Büyükçekmece’deki Değirmenyolu İlköğretim Okulu’na 16 derslikli bir ek bina yaptıracak.

 

 

 

 

 

 

 

Bülent ERGÜN / MERKEZ

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar