5
Mayıs
2024
Pazar
İSTANBUL

Engin Beksaç

 

Engin BEKŞAÇ   (1957- )

İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat tarihi Bölümü’nü bitirdi (1978) Aynı bölümde doktorasını tamamladı (1987). Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Arkeoloji ve Sanat tarihi Bölümü’nün kuruluşunda yer aldı. Yrd.Doç Dr. Olarak aynı fakültede öğretim üyesi olarak görev yaptı. Bu arada Trakya Araştırmaları merkezi Müdürlüğü görevini üstlendi. Doçent olduktan sonra Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurucu kadrosunda yer aldı. Bu fakültede Dekan yardımcılığı yaptı. Bunun yanı sıra Seramik Bölümü Başkanlığı ile fakülte yönetim kurullarında, üniversite senatosunda görev aldı.

2004 yılı itibariyle Edirne ve Kırklareli İlleri kapsamında başlatılan “Trakya Ve Kuzey Batı Anadolu'da Kaya ( Kaya Oyma Ve Megalitik ) Anıtlar Ve Kült Merkezleri” projesi başkanlığını da üstlenmiştir.

2005 yılında Profesör olarak Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanlığına atandı ve halen bu görevi sürdürmektedir.

Edirne, Kırklareli, Balıkesir ve Vize’de arkeoloji araştırmaları yaptı. Bu arada Edremit Körfezi çevresinde Edremit, Burhaniye, Havran, Gömeç ve Ayvalık’ta araştırma ve kazı çalışmalarını sürdürdü ve bilimsel literatürde yer alamayan bir çok antik kentin yerini tespit ederek tanıtılmasında katkıda bulundu. Balıkesir Burhaniye ilçesi Ören’deki Adramytteion antik kenti kazılarında bilimsel başkanlık yaptı.

Eserleri : 

Avrupa Resim Sanatı, Katçinalar, Geleneksel Kore Resim Sanatı, Mayaların Resim Sanatı, Carlo Crivelli'nin San Emidiuslu Haber Altarı , Kaya Resimleri, Avrupa Sanatına Giriş isimli kitapları yayınlanmıştır. Ayrıca çok sayıda bilimsel kongrelere tebliğler vermiş ve makaleler yayınlamıştır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar