5
Mayıs
2024
Pazar
İSTANBUL

M.Sinan Genim


M.Sinan GENİM   (1945- )

Mimar. İstanbul’da doğdu. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu’nu 1969’da bitirdi. Restorasyon uzmanı yüksek mimar olarak Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi’nden mezun oldu. “İstanbul’un İskânı” konulu tezi ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde doktorasını verdi. TBMM Dolmabahçe ve Beylerbeyi Saraylarında mimar olarak çalıştı. Topkapı Sarayı, Aya irini gibi yapılarda araştırma ve mimarlık yaptı. 30 yıllık mesleki çalışmalarında, restorasyon ağırlıklı çalışmaların yanı sıra bir çok yeni yapı projesinde de çalıştı. 

Pek çok sergi düzenlemesi yaptı. Yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 1984 yılında Ulusal Mimarlık Ödülleri Koruma Ödülüne layık görüldü.1970 yılından bugüne sırasıyla, DGSA Mimarlık Yüksek Okulu, İ.Ü.Edebiyat Fakültesi ve MSÜ Mimarlık Fakültelerinde Öğretim Görevlisi olarak bulundu. Taç Vakfı, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, Sivas ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kurucu üyesidir. 1989-1994 Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi, 1994-1999 Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. Halen serbest mimarlık çalışmalarının yanı sıra, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi, Taç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Beşiktaş Belediye Meclisi Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir. 

Hoşses, Sadi (1908-1994)
Besteci, ses sanatkârı. 1908 yılında Halep’te dünyaya geldi. Doğumundan üç ay sonra ailesi ile İstanbul’a yerleşti. Babasının görevi nedeniyletüm Anadolu’yu dolaştı. Babasının ölümünden sonra İstanbul’a yerleşti. İstanbul’da Ticaret Okulu’ndan mezun olduktan sonra sekiz yıl İstanbul Elektronik İdaresi’nde çalıştı. Sonra İstanbul Radyosu, ardından da Ankara Radyosu’na geçti. Ankara Radyosu’nda 30 yıl ses sanatkârı, şef yardımcısı, koro şefi, repertuar hocalığı yaptı.Bir süre TV uzmanı olarak da çalışan Hoşses ticaretle de uğraştı. Türk Sanat Müziğine unutulmaz besteler kazandırmıştır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar