5
Mayıs
2024
Pazar
İSTANBUL

Mithat Perin


Mithat PERİN   (1917-2001) 

Gazeteci. İstanbul’da doğdu.Galatasaray Lisesi’ni 1938’de bitirdi. Gazeteciliğe liseden sonra Son Posta gazetesinde başladı. Aynı yıl yüksek öğrenim için Belçika’ya gitti ve Son Posta gazetesinin Belçika muhabirliğini yürüttü, İkinci Dünya Savaşı çıkınca Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı. 1943’e kadar Vatan ve tasvir-i Efkâr Gazetelerinde çalıştı. Tasvir ve Son Saat Gazetelerinde yazı işleri müdürü oldu. 1946’dan 1949’a kadar İzmir Demokrat İzmir Gazetesinin yazı işleri müdürü ve başyazarı olarak çalıştı.
 
Yeni İstanbul Gazetesinin çıkışında bu gazetenin genel yayın müdürlüğüne getirildi. İstanbul Ekspres gazetesini kurdu. DP’den İstanbul Belediye Meclis Üyesi, 1957’de İstanbul milletvekili seçildi. 27 mayıs 1960 İhtilali’nden sonra diğer milletvekilleri ile yassıada’da yargılandı, hüküm giydi. Kayseri cezaevinde bir süre yattı. 1962’de tekrar gazeteciliğe döndü.
 
1964’de Durum dergisini çıkarmaya başladı. 1966’da Genel yayın Müdürü olduğu Haber gazetesini bir ara satın aldı. 1968’de devredip Genel Yayın Müdürü olarak Son Havadis gazetesine geçti. Dünya gazetesinde görev aldı.Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığına, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. istanbul ve İzmir Gazeteciler cemiyeti Başkanlıkları görevlerinde bulundu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar