5
Mayıs
2024
Pazar
İSTANBUL

Nazan Atasoy (Yavuzoğlu)

 


Nazan ATASOY (YAVUZOĞLU)   (1947-) 

Öğretim Görevlisi. İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Bilir Koleji’nde (1966) tamamladıktan sonra Yüksek öğrenimini, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde, Bizans Sanatı (tezli), Türk Sanatı, Avrupa Sanatı, Kütüphanecilik ve Pedagoji Sertifikalarını alarak sürdürdü. Bizans Sanatı kürsüsünde Prof. Dr. Semavi Eyice danışmanlığında hazırladığı, “Vize’deki Bizans Eserleri” konulu lisans tezi ile yüksek öğrenimini tamamladı (1971).

Yüksek Lisans öğrenimini farklı bir disiplin seçerek, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Müzecilik Bölümü’nde gerçekleştirdi.
Eğitim Bilimleri Profesörü Dr. Lütfi Özbilgin danışmanlığında “Müze Eğitimi ve Yazılı Gereçlerin İstanbul Arkeoloji Müzeleri Taş Eserler Bölümü Üzerinde Örneklenmesi” konulu tez çalışması ile master derecesi aldı (1996).

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Önasya Kültürleri/Protohistorya Bölümü (uzman kütüphaneci), Atatürk Kültür Merkezi, Planlama Bölümü (uzman), İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı / İstanbul Festivali (genel sekreter), Görsel Yayınlar (metin yazarı ve yönetici), TAÇ Vakfı (yayın koordinatörü), İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü (öğretim görevlisi), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü (öğretim görevlisi), Sanat Tarihi Derneği (çeşitli kademelerdeki yönetim görevlerinden sonra 1998’den beri Başkan ) görevlerinde bulundu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde Müzecilik dersleri vermektedir.

Görsel Büyük Genel Kültür Ansiklopedisinin Sanat tarihi konulu maddelerini yazmış, ayrıca çeşitli dergilerde bilimsel makaleleri, katıldığı kongrelerdeki tebliğleri yayınlanmıştır. Tek Tanrılı Dinlerin Türkiye’deki İnanç Merkezleri konulu araştırması yayınlanmak üzeredir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar