5
Mayıs
2024
Pazar
İSTANBUL

Zeki Sönmez

 


Zeki SÖNMEZ   (1945- )


Profesör Dr. Ahlat’ta dünyaya geldi. Babasının memuriyeti dolayısıyla ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde sürdürdükten sonra 1967 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden 1971 yılında mezun oldu.

Meslek hayatına 1974 yılı sonunda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nde başladı. Bu fakültedeki görevini sürdürürken doktora çalışmasını da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde, 1979 yılında tamamladı. 1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden, o günkü adı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi olan Mimar Sinan Üniversitesi’ne geçti. 1982 yılında Yrd.Doçent, 1996 yılında Doçent ve 2002 yılında Profesör oldu. Halen bu Üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeliğinin yanı sıra, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini de yürütmektedir.

Bugüne kadar kendi üniversitesinden başka İstanbul Teknik Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Muğla Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde lisans ve lisansüstü dersleri vermiştir. Türk sanatı ve mimarlığı konusunda yayınlanmış çeşitli kitap, makale ve bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar