28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM
Belediye Sayfaları

6. Uluslararası satranç şöleni

İstanbul Lisesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ve 28 Mart - 3 Nisan 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek “Uluslar Arası Satranç Şöleni” başladı.

Almanya ve Finlandiya’dan 6 okul takımın, Türkiye’den de 50 okul takımından iki yüze yakın öğrencinin katıldığı şampiyonanın tüm sporcu ve konuklarını Bahçelievler’de ağırlayan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Gençlerimizin gelişimi için Uluslar Arası organizasyonlara destek olan kurumlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada, ülkemizin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından gelen konuk okullardan satranç takımlarımız var. Satranç şöleni ile gençlerimiz arasında iletişim kurulacak. Gençlerimiz birbirlerini tanıdıkça sevgi ve saygı daha da artacak. Küçük yaşlarda birbirlerini tanımaları ileri süreçler içinde gençlerimizim daha rahat ilişki kurmaları sağlayacak. Bu organizasyonu yapan genç kardeşlerime ve öğrencilere teşvikte bulunan öğretmenlerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Satranç şöleni sayesinde yurt dışından gelen gençler bu sayede ülkemizi de tanıma fırsatı bulacaklar"” dedi.

İstanbul Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Atakan Alan, satranç şölenini düzenlemekteki tek hedeflerinin kardeşlik ve dostluğu ön plana çıkarmak olduğunu söyleyerek, Başkan Osman Develioğlu'na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başkan Develioğlu ve konuk öğrenciler daha sonra birlikte anı fotoğrafı çektirdiler…



.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 12:45:52
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 19:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?