19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK
Belediye Sayfaları

Kanser hastaları için İlaç kampanyası

Bakırköy Belediyesi tarafından Kanser Haftası kapsamında toplanan kanser ilaçları Türkiye Kanserle Savaş Vakfı’na bir tören ile bağışlandı.

Bu hizmet kapsamında toplanan ve içlerinde piyasa değeri 1.000-YTL fiyata varan ürünlerin de bulunduğu ilaçlar gerçekleştirilen bir tören ile Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından Türkiye Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem’e sunuldu.

Törende konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen “ Bu yaptığımız çalışma tüm yerel yönetimlere ve kurumlara örnek olmalıdır. Halkımız imkansızlıklar ile boğuşuyor ve çaresiz. Bunun yanı sıra, daima çok ilaç satın alan ve bunları evlerimizde barındıran kişiler olduk. O halde bu ilaçlar başka birilerine umut olabilir. Açtığımız Halk Eczaneleri’mizde 1 aylık sürede topladığımız yaklaşık değeri 20 bin YTL olan ilaçları Türkiye Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlıyoruz. Bu çalışmamız yıl süresince devam edecektir. Hepinizi bu kampanyaya destek olmaya bekliyoruz” dedi.

Türkiye Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Ertem ise “Sayın Erzen’i bu duyarlı çalışması için kutluyorum. Bu ilaçlar imkansızlıklar ile yaşam mücadelesi veren ve vakfımızın kapılarını açtığı yüzlerce hastaya bir yaşam ışıltısı sunacaktır. Lütfen bu konuda duyarlı olalım ve bu hastalıkla mücadele edenlere destek olalım. Erken Tanı Hayat Kurtarır mottosu ile yola çıkan vakfımızın en önemli vazifesi ilk teşhis anında hastalara yeterli ilaç desteğini de sağlayabilmektir” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından hizmete sunulan Halk Eczaneleri 2 şubesi ile halktan kullanılmayan ilaçları toplamaktadır. Gönüllüler ve Belediye çalışanları tarafından kullanma süresi ve raf ömürleri dikkate alınarak tasniflenen ilaçlar, sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak üzere Bakırköy Halk Eczaneleri’nde depolanarak sunulmaktadır.



.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 12:25:43
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 11:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?