2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Çocuklar artık eğitimli bakıcılara emanet

Çocuk Sağlığı Derneği, Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile “Evde Çocuk Bakıcısı Yetiştirme Kursu” düzenlenmeye başlandı. Bu amaç ile 17 Nisan 2006 tarihinde saat 09:00’da Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ferit Aysan Eğitim Park’ında yapılan bir tören ile bu çalışmanın tanıtımı yapıldı.

Bebek ve küçük çocuğun bakımını en iyi şekilde üstlenebilecek, bakıcılar yetiştirerek özellikle çalışan annelere eğitimli bakıcılar ile destek olmayı amaçlayan program; 6 haftası kurumsal, son 2 haftası uygulamalı olarak toplam sekiz hafta süreli olarak hayata geçirildi.Çocuk sağlığı ve gelişimi alanında uzman kişilerden oluşan eğitimciler ile hazırlanan eğitim programında, yapılan başvurular değerlendirilerek seçilmiş adaylardan oluşturulmuş sınıflar ile eğitime başlandı. Proje süresince ayrıca her hafta, yine ilgili konularda uzman bir konuk konuşmacı davet edilerek, program zenginleştiriliyor. Eğitim süresince özellikle 0-5 yaş arası çocuğun beden ve ruh sağlığı konusunda bilgiler pekiştirilecek, bu yaş çocukların bakımı ve çocukların iletişim becerilerinin geliştirilmesi temel olarak kursiyerlere aktarılacak.

Açılışta konuşma yapan Çocuk Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Olcay Neyzen, “ Çok güzel bir işe başladık, Eğitim sistemimiz çocuk gelişimi eğitimi için çok yeterli değil, bu nedenle çocuk gelişimi için gerekli olan bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimini iyi öğrenmemiz gerekiyor. Anne yerini alabilecek nitelikli bakıcılar yetiştirmek ve bunun devamlılığını sağlamak amacımızdır. Eğitimcilerimiz ve katılımcılarımız işbirliği ile bu işin sonu çok güzel olacaktır.” dedi.
.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 13:56:46
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 11:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?