16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Gostivar'da iftar coşkusu

Balkanlar'da Ramazan coşkusu tüm hızıyla devam ediyor. Bayrampaşa Belediyesi'nin 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganı ile yola çıkardığı 'Bereket Konvoyu' bu kez Makedonya'nın Gostivar Kenti'nde iftar çadırını açtı. Konvoy şehirde büyük coşkuyla karşılandı.

Bayrampaşa Belediyesi'nin organizasyonunda 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' sloganı ile yola çıkan 'Bereket Konvoyu' iftar çadırını Makedonya'nın Gostivar Kenti'nde kurdu. Bereket Konvoyu ve beraberindeki ekip Gostivar'da soydaşlarımızın büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Şehre büyük bir zenginlik kazandıran ve şehrin 5 km üzerinde bulunan Vurutok Köyü'nden doğan Vardar Çayı, şehrin içinden geçerek Ege Denizi'ne akıyor.

Şehrin merkezinde bulunan saat kulesi ise Gostivar'da ayakta kalan en eski yapılardan biri. Gostivar'da Kerteyovanovski Okulu'nda kurulan iftar çadırı soydaşlarımız tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. İftar yemeğine ve daha sonra düzenlenen etkinliklere, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, eşi Fatma Bürge ve Türk Demokratik Parti Genel Başkanı Dr. Kenan Hatip katıldı. Gecede tasavvuf müziği topluluğunun söylediği, Vardar Ovası türküsüne büyük ilgi gösteren Gostivarlılar, açılışta 3 kez Vardar Ovası türküsünü tekrarlattı. Türkü sırasında soydaşlarımızın duygu dolu dakikalar yaşadığı gözlendi. Çocuklara yönelik iftar programında ise sergilenen, Karagöz-Hacivat oyunu, çeşitli skeç ve paradiler büyük ilgi gördü.

Türk Demokratik Parti Genel Başkanı Dr. Kenan Hatip, yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce Bayrampaşa Belediyesi'ne ve Başkan Hüseyin Bürge'ye teşekkür ediyorum. Bugün çok güzel bir geceydi. Bence asıl bereket budur. Bereket Konvoyu çok zor bir proje, emeği olan herkesi kutluyorum. 7 ülkede 25 şehirde iftar yemeği verecek olan bu ekip oldukça muazzam bir iş başarıyor. Bereket Konvoyu burada da büyük ilgi gördü. Bu güzel organizasyonu gelecek yıllarda da görmek istiyoruz" dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ise, "Edirne'de başlayan serüvenin 12.'sini yaşıyoruz. Bereket Konvoyu'nun bereketi artmaya devam ediyor. Konvoy, gerçekten çok ilginç enstantanelere sahne oldu. Ne denli büyük ve haysiyetli bir organizasyonun ortaya konulduğunu görmek mümkün. Dışarıda gezerken hiç tanımadığım insanlar boynuma sarılarak, 'Rüyamı yaşıyoruz başkanım? Çok güzel bir etkinlik. Nereden aklınıza geldi?' diyor. 'Bereket Konvoyu' ve 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' ilkesinin, sevgi, barış, kardeşlik meşalesi ile yola çıktığımız Balkan yollarında, bu bahsettiğim barışa, zerre kadar katkısı olursa Bayrampaşalılar adına Türk milleti adına gerçekten kendimi mutlu hissederim.

Organizasyon her geçen gün çok 'orijinal' bir iş olduğunu göstermeye başladı. Burada ortak bir kültür içinde bulunduk. Bana edilen hayır dualarını, Bayrampaşalılar ve Türk halkı adına alıyorum" diye konuştu.

İftar sonrası konuşan soydaşlarımız da Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği organizasyondan duydukları mutluluğu dile getirerek, "Geldiğiniz için Allah razı olsun. İftar soframızı neşelendirdiniz. Bizi düşündüğünüz için sağ olun, varolun" diyerek duygularını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 00:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?