1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Makedonya'da dinleti

Bayrampaşa Belediyesi organizasyonunda Balkanlar'da gerçekleştirilen Ramazan programları çerçevesinde, Makedonya'nın Ohri kentinde, Kültür Bakanlığı Tasavvuf Müziği Topluluğu ile Halvati Hayati Kulu Asım Baba Dergahı müritleri bir tasavvuf müziği dinletisi sundu.

Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik sınır tanımaz" sloganıyla düzenlediği Ramazan organizasyonu çerçevesinde Makedonya'nın Ohri kentinin Çınaraltı Meydanı'nda Kültür Bakanlığı Tasavvuf Müziği Topluluğu, Halvati Hayati Kulu Asım Baba Dergahı müritleri ile beraber Ohri'deki Türkler'e bir tasavvuf müziği dinletisi sundu.

Soydaşlar tasavvuf müziği konserini dikkatle dinlerken, Halvati Hayati Kulu Asım Baba Dergahı Şeyhi, "Bayrampaşa Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. 95 sene burada karavan yoktu. Karavan gelmemişti. Çok memnun olduk gelmenize. Bize, Müslüman kardeşlere, kültür olarak Türkiye'yi hatırlattı. Sizlerden Allah razı olsun. Meşhur yemeklerinizi yedik. Türbe halkı çok memnun. İnşallah seneye yine bekleriz. Organizasyon burada bitmesin. Türkiye ile aramızda daima bağlantı olsun. İHA ve TGRT'ye çok teşekkür ediyorum. Her zaman Müslüman halkına kapımız açıktır" dedi.

Kültür Bakanlığı Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatçıları da sahnenin kuruluşu sırasında İHA mikrofonlarına konuştu. Sanatçılar, "Bu organizasyonda yer almaktan çok mutluyuz. Tasavvuf müziğini dinleterek, buradaki soydaşlarımızla hasret gideriyoruz. Çok memnunuz. Her akşam provalarımızı yapıyoruz. Ailemizle olan hasretimizi, sizinle paylaşıyoruz. Bir aile gibiyiz. Soğuk hava şartları bizleri etkiliyor, ancak iftar ortamıyla beraber bu sıkıntıları unutuyoruz. İftarda yemek dağıtanlara biz de yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Devlet Sanatçısı Çelik Seve ise, "Balkanlarda olmak çok keyifli. Burada kendi ailemizle beraberiz. Burada her insanın, her kardeşimizin bizlere söyleyeceği bir şeyler var. Söyleyemiyorlar. Ama gözlerimizle o duyguları paylaşıyoruz" dedi. Devlet Sanatçısı Mehmet Altıntop da, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Buralara gelmekten dolayı çok heyecanlıyım. İnsanlarla çok şeyler paylaştık.

Buralar hayal ettiklerimden daha güzel. Böyle güzel olacağını hayal etmemiştim. İftarlarımız çok kalabalık oluyor. Burada biz kendimizi bulduk" ifadelerini kullandı. Balkan kökenli olduğunu belirten Kenan Bardemir ise, "Burada olmanın heyecanını yaşamakla beraber, Balkan kökenli olmam, beni bir kat daha heyecanlandırıyor. Buralara gelmek benim için bir gurur kaynağı" diye konuştu.

Gittikleri yerlerde kendilerini karşılayan Türkler'den büyük misafirperverlik gördüklerini ifade eden semazen Serdar Adem Uslan da, "Yoruluyoruz. Ama onların samimiyetlerini görünce yorgunluğumuz kalmıyor. Sema işine gönül verdik. Buradaki insanlar sema gösterilerine daha ilgili" dedi. Yorucu bir yolculuk yaptıklarını belirten Bahri Güngördü ise, "Buradaki dostlarla karşılaşmak ve görüşmek her şeye değer.

Yıllar sonra görüşüp hasret gideriyoruz. Buradaki kardeşlerimizle yorgunluğumuz gidiyor. Her gün güzel yüzler görmek, o yorgunluğu alıyor. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Buradaki konvoy inşallah senelerce devam eder. Buradaki kardeşlik daha da pekişir, daha da gelişir" şeklinde konuştu. Semazenlerden Fırat Dağdeler de, "Burada çok mutluyum, buradaki halk çok sıcak. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 01:53:55
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 01:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?