23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

'Yalnız değilsiniz' mesajı

Bayrampaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Özürlüler Merkezi”nde tedavi gören tüm özürlüler biraya geldi. Bu anlamlı günde sanatçı Yakup Ekin’nde özürlü vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı.

Beşyüz’e yakın özürlünün aileleriyle birlikte katıldığı programa; İstanbul Milletvekillerinden Recep Koral ve Mustafa Baş, Türkiye Sakatlar Derneği Federasyon Başkanı İsmet Gökçek, Bayrampaşa Kaymakamı ile pek çok davetli katıldı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge yaptığı konuşmada, özürlülerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Türkiye’de bir milyondan fazla özürlü olduğunu belirten Bürge, “Ateş düştüğü yeri yakarmış. Ama bu ateş tüm toplumu yakmaktadır. Engellisine onurlu, kendi kendine yetebilen ve üretken bir hayat ortamı sunamama gerçeği tüm toplum vicdanını yaralamaktadır. Bu ayıptan kurtulmak da yine tüm toplum kesimlerinin işbirliği ile gerçekleşecektir” diye konuştu.
.
Özürlüler Rehabilitasyon Merkezini hayata geçirerek planlanan hedeflerden birisini gerçekleştirdiğine dikkat çeken Başkan Bürge, Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Özürlüler Merkezinde uzman doktorlar tarafından özürlülerin tedavileri gerçekleştirildiğini söyledi. Bürge, şu açıklamalarda bulundu:

“Özürlülerimizin hayatla daha barışık olmalarını ve toplumun her kademesinde yer almalarını sağlayabilmek için sosyal hayata adaptasyon noktasında çalışmalarda yürütülmektedir. Özürlülerimize hak ettikleri ilgi ve değeri verebilmek, bu toplumun birer ferdi olduklarını ve özürlü değil özel olduklarını hissettirebilmek için çalışmalarımız ve desteğimiz devam edecektir” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yaptırılan “Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Özürlüler Merkezi” 686 metrekarelik alan üzerine kurulu. Merkezde 3 rehabilitasyon odası, 1 danışma birimi, çok amaçlı spor salonu, tedavi havuzu, sirkilasyon alanları, muayene odasından oluşuyor.

Merkezde günde; fizik tedavi polikliniğinde 20, elektro terapi de 40, rehabilitasyon bölümünde ise 15 özürlü vatandaşımıza sağlık hizmeti sunuluyor. Sağlık ünitelerinde toplam 5 uzman, 1 psikolog doktor ve 10 sağlık personeli olmak üzere 16 kişi görev yapıyor.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:13:32
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 01:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esen özkan IP: 78.160.106.xxx Tarih : 15.05.2008 12:50:07

yakup ekin saten dünya tatlısı biridir özürlü vatandaşlarımızada herzaman yardım eder iyilik meleği o