18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

12 Eylül mağduru 'Sinematik' 25 yıl sonra açıldı

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, Sinematek’i yeniden tüm sinemaseverlerin hizmetine sundu. Kapatılmasından 25 yıl sonra 12 Eylül 2005 Pazartesi günü Ömer Kavur’un “Anayurt Oteli” filminin gösterimiyle açılan Sinematek, faaliyetlerini Levent Kültür Merkezi’nde sürdürecek.

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu, 12 Eylül 1980’de kapatılan Sinematek’i çeyrek asır sonra, yine bir 12 Eylül günü sinemaseverlerin hizmetine açtı. Sinematek’in galası, Levent Kültür Merkezi sinema salonunda, Ömer Kavur’un “Anayurt Oteli” filminin gösterimiyle yapıldı.

İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzü olan Beşiktaş’ta kültürel faaliyetlerin etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesi için Beşiktaş Belediyesi tarafından oluşturulan Kültür ve Sanat Platformu çalışmalarına devam ediyor. Platform sadece Beşiktaşlılara değil tüm İstanbullulara ve sanatseverlere yönelik pek çok etkinliğe imza atıyor. Bugüne kadar çeşitli konser ve sergiler gerçekleştiren Kültür ve Sanat Platformu’nun Sinematek’i yeniden hizmete sokmasıyla, Türk sinemasının yıllardır hissettiği bir eksiklik giderilmiş oldu.

Çok sayıda tiyatro ve sinema sanatçısının katıldığı açılış töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal” Kültürün ve sanatın başkenti Beşiktaş’ta her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Bundan sonrada olacağız. 25 yıl aradan sonra Sinematek’i sizlerle birlikte hizmete açmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 07:19:09
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 07:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?