19
Mayıs
2024
Pazar
BEYLİKDÜZÜ - İSTANBUL

Uzun'dan çırak öğrencilere tavsiye

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI UZUN:

Ahilik Kültürü Haftası çerçevesinde Beylikdüzü Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek, öğrencilere bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Patronunuz müşterinizdir" diyerek, kalitenin de müşteri memnuniyeti olduğuna dikkat çekti.

Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Abidin Adıgüzel'i makamında ziyaret eden Başkan Uzun, merkez hakkında bilgi aldı. Örgün eğitim olarak üniversite, yaygın eğitim olarak da halk ve çıraklık eğitimi verildiğini aktaran Adıgüzel, merkezde 19 yaşından gün almış, ilköğretim mezunu gençlerin eğitim aldığını bildirdi. 20 eğitimcinin 35 branşta eğitim verdiği merkezde öğrenciler, devlet tarafından sigortalanıp, aylık 2 yüz ila 2 bin TL arasında maaş alıyor.

Başkan Uzun, kendi deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Unutulmaya yüz tutmuş bir değeri hatırlayıp hatırlattıklarını kaydeden Başkan Uzun, "İyi insan yalnız kendisini düşünen değil, etrafını arkadaşını ve çevresini düşünen insandır. Ahilik, Osmanlı'da bugünkü sivil toplum kuruluşlarının karşılığıdır. Ticarette birinin kazanması için diğerinin kaybetmesi gerekmiyor. İnsanın; kendini düşündüğü gibi karşısındakini de düşünmesi gerekir. İş yaparken başkasına zarar vermeyin ve de en önemlisi farkınızı belli edin. Zira sizin yaptığınızın aynısını yapan birçok kişi var. Ekonomik kriz nedeniyle dünyada ve Türkiye'de işsizlik var. Sizler burada olduğunuz için çok şanslısınız" şeklinde konuştu.

"Patronunuz müşterinizdir" diyen Başkan Uzun, dolayısıyla kalitenin de müşteri memnuniyeti olduğunu belirtti. Konuşmasının ardından okuldan ayrılan Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Yetgin Çavdar ve birim müdürleri ile esnafı ziyaret ederek, dükkanları dolaştı.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI UZUN:
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI UZUN:
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:37:03
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 14:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?