1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İnşaat vatandaşa çile oldu

Yoğun yağışlarda sık sık sular altında kalan Alibeyköy'de İSKİ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında açılan dere yatağındaki toprağın kayması, vatandaşları çileden çıkardı. Canlarını tehlikeye atarak kayan toprak üzerinden geçip işlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

İSKİ, Alibeyköy pazar yerinde dere yatağının genişletilmesi için çalışma başlattı. Açılan dere yatağına sabah saatlerinde etkili olan yağmur suyunun dolması, toprağın kaymasına neden oldu. Belli aralıklarla kayan toprak büyük tehlike oluştururken, işlerine gitmek için bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Canlarını tehlikeye atarak kayan toprak üzerinden geçip işlerine giden vatandaşlar, "Bu bir rant kavgası. Daha önceki dere buradaki yağmur sularını tahliye etmeye yetiyordu. Bir an önce bu çalışmaların bitirilmesi gerekiyor" diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Çevresinde dükkan ve apartmanlar bulunan dere yatağındaki çalışmalar sürerken, vatandaşlar toprak kaymasının önüne geçilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?