1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sağlık rezaleti!

Alibeyköy TEM Otoyolu kenarındaki boş araziye şuuru kapalı halde bırakılan ve hastanede yapılan müdahaleyle ölümden dönen kadının başına neler geldiği belirlenemedi.

Kadın için çağırılan ambulansta doktor ve hemşire bulunmaması, hayati tehlikesi bulunan kadına ilk müdahalenin hastane güvenlik görevlisi tarafından yapılması sağlık skandalı yaşanmasına neden oldu.

TEM Otoyolu Alibeyköy Mevkii'nde, yol kenarındaki boş arazide bir kadının yattığını gören şantiye işçileri, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, ölmek üzere olan kadın için ambulans çağırdı. 112 Hızır Acil Servisi'nden çağırılan ambulans olay yerine bir türlü gelmeyince, bu kez Özel Eyüp Haliç Hastanesi'ne bağlı başka bir ambulans yönlendirildi.

Şuurunu kaybetmiş halde yatan genç kadın için çağırılan özel hastaneye ait ambulansta doktor ve hemşire bulunmaması ve hayati tehlikesi bulunan kadına ilk müdahalenin hastane güvenlik görevlisi tarafından yapılması, ikinci bir sağlık skandalı yaşanmasına neden oldu.
Üzerinden kimliğini belirten herhangi bir belge çıkmayan ve 30-35 yaşları arasında olduğu tahmin edilen kadın, bu şartlar altında Özel Eyüp Haliç Hastanesi'ne kaldırıldı.

Talihsiz kadın, burada yapılan müdahaleyle ölümden döndü. Şuuru açılan kadın gün boyu kendine gelemedi. Kadının ifadesi alınamadığı için başına neler geldiği, boş araziye kimler tarafından ve neden bırakıldığı henüz belirlemedi.

Olay sırasında kadının yanında bulunan çantasından bir adet çakı ve sahte olduğu öğrenilen 5 çocuk bileziği çıktı. Yapılan ilk incelemede, kadının pantolonunun yarıya kadar inik olduğu belirlendi. Bu durum polisin aklına tecavüz ihtimalini getirdi.

Polis yetkilileri, hayat kadını olduğundan şüphelendikleri kadının şuurunu, yüksek dozda uyuşturucudan kaybetmiş olabileceğini ifade ederek, "Yanında bulunan kişi ya da kişiler öldü zannederek araziye atmış olabilirler. Tüm ihtimalleri araştırıyoruz. Olay, kadının kendisine gelmesiyle çözülecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 00:27:31
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?