18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Eyüp'te özürlülerin yüzü gülüyor

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç’in talimatıyla kurulan Özürlüler Koordinasyon merkezi gecesini gündüzüne katarak ilçesinde bulunan yaklaşık iki bin özürlü vatandaşımızın dertlerine derman olmaya çalışıyor. Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Nurşen Fırat, işe ilk önce ilçede bulunan özürlü vatandaşların tüm ihtiyaçlarını tespit ederek başladıklarını belirtti.

Özürlü vatandaşlarımıza aylık seminerler düzenlediklerini ve yeni çıkan özürlüler yasasını tek tek anlattıklarını ifade eden Fırat, ulaşımdan faydalanmaları için özürlülük kimlik kartı ile devletin verdiği özürlüler maaşını bağlattıklarını sözlerine ekledi. 4 ila 20 yaş zihinsel, işitme ve görme engelli çocuklarımıza özel rehabilitasyon merkezlerine yönlendirip eğitimini sağladıklarını belirten Nurşen Fırat, eğitim gören özürlü çocuklarımıza servis ve kırtasiye yardımı yapıldığını ifade etti.

Koordinasyon merkezi bu zamana kadar bedensel ve ortopedik engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, değnek, görme engellilere beyaz baston, engelliler için, tiyatro, piknik, kamp ve sosyal faaliyetler düzenledi. Eyüp Belediyesi Koordinasyon Merkezi, ayrıca özürlü vatandaşlarımızın ilçede bulunan sağlık ocaklarından faydalandırdı ve maddi durumu olmayan engelli vatandaşlarımıza erzak, kömür, gıda, giyim ve mobilya yardımı yaptı. Özürlü vatandaşlarımız ise böyle bir merkez kurduğu için Başkan Ahmet Genç’e teşekkür etti.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 08:31:20
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 07:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?