1
Mayıs
2024
Çarşamba
EYÜP - İSTANBUL

Ali Rıza Özderici


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp’e bağlı Göktürk Beldesi’nde, bir hayırsever tarafından yaptırılan liseyi eğitime açtı. Açılışta bir konuşma yapan Erdoğan, "Çağdaş bir eğitim seviyesine ulaşmak için bütün imkanlarımızı seferber etmek zorundayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, hayırsever işadamı Ali Rıza Özderici tarafından Göktürk Beldesi’nde yaptırılan lisenin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Erdoğan, İslamiyet’te ilk emrin "oku" olduğunu hatırlatarak, "Okumanın ne demek olduğunu en iyi bilmesi gereken toplum Müslümanlar’dır. Ama bu konuda geri kalınmıştır. Şu an da bunun acımasız bedelini ödüyoruz" dedi.

Göktürk Beldesi’ndeki inşaatların zıtlıklarına dikkat çeken Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Yasası’nı çıkardıklarını belirtti. Önlerinde Belediyeler ve İl Özel İdaresi Yasası’nın bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımız’ın 2-3 maddeye itirazı var. İtirazları düzeltip tekrar göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’dan sonra söz alan Vali Muammer Güler de, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde bugüne kadar 66 protokol imzaladıklarını hatırlattı ve "Bu, 50 okul, 900 derslik ve 50 trilyon yatırımı ifade ediyor" dedi.
Konuşmaların ardından, Ali Rıza Özderici’nin yaptırdığı lise, Başbakan Erdoğan tarafından eğitime açıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar