22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM
Belediye Sayfaları

Fatih turizmin başkenti olacak

Fatih'i tarih, kültür, turizm ve sanat merkezi yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca Tekfur Sarayı ile Anemas zindanlarında yapacağımız çalışmalar sonunda, bunları destekleyecek sanat faaliyetleri planladık.Yani bütün bunların sonunda inşallah Fatih turizmin başkenti olacak" diyerek bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi.

"Tarihi dokuyu korumak namusumuzdur"

Fatih'in yok olan ve yok olmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi eseri var. Bunları korumak ve yaşatmak bizim için adeta bir namus meselesidir. Bir Fener-Balat projesi bunlardan biri. Zaten var olan bir proje. Bunu hızlandırma çalışmaları yapıyoruz.
"Turistleri Fatih'e
çekeceğiz"

Her yıl gelen 1-2 milyon arasındaki turist sayısını arttırmayı hedefliyoruz.
Bir Paris, bir Prag, bir Roma Fatih'ten çok daha güzel değil.
Eyfel kulesini bile yılda 10 milyona yakın turist ziyaret ederken İstanbul'un 2 milyon civarında kalması acı verici bir olay. Bu nedenle Fatih'i dünya ile dünya insanlarıyla buluşturma projesini uygulamaya geçirdik. Turistler Kariye'ye kadar geliyorlar oradan geri dönüyorlar. 6'ncı yüzyıldan kalma. Tekfur Sarayı var. Burası Bizans'ın son dönemlerinde taç giyme töreninde kullanılan ve dünyada kalan ender saraylardan bir tanesi...Bir de Anemas zindanımız var. Buraların mülkiyet problemleri çözüldü... Hedefimiz böylesine güzel projeleri hayata geçirip turizme kazandırmaktır. Şimdi buraların tapuları Büyükşehir Belediyesinde... Biz burayla ilgili restorasyanları tamamlayacağız. Yapacağımız sanatsal faaliyetlerle de besleyerek gerek yerli ve gerekse yabancı turistleri buraya çekeceğiz.

"Yatırımcıları Fatih'e davet ediyoruz"
Şunu da belirmek isterim ki, turizm açısından Fatih'e büyük haksızlıklar yapılmış. Tarihi yarımada için belirlenmiş planda ilçemiz meskun mahal olarak düşünülmüş, Eminönü de ticaret merkezi. Biz göreve gelir gelmez ilk tespitimiz bu oldu. Bu duruma karşı çıktık. Yedikule'den Ayvansaray'a uzanan bir şeridimiz var. Biz gerekli görüşmeleri yaptık. Buraların turizm alanını olması lazım. Tabii ki buraya büyük oteller yapamazsınız. Butik, tarihi dokuyu bozmayan yapılar düşünüyoruz. Zaten kurul da böyle istiyor.
Bu plana koyduramadık. Ancak yaptığımız girişimler sonunda planda mutabakat sağladık.
Diğer bir taraftan bir şeyler yapalım diye uğraşıyoruz.
Biz tarihi eserleriyle birlikte Fatih'i gece ve gündüz yaşanılır hale dönüştüreceğiz. Turizmcileri gezdirdik. Hepsi hayran kaldı. Biz gerekli çalışmaları yapıyor buraları cazip hale getiriyoruz. O yüzden kapımız yatırım yapmak isteyen herkese açıktır. Fatih'e turizm için kim ne yaparsa her türlü desteği vereceğiz.

"Başbakanımız da İstanbul sevdalısı"
İstanbul sevdalısı bir Başbakanımız var. Sayın Recep Tayip Erdoğan, Fatih ile özel olarak ilgileniyor. Fatih'in ülkemize yakışır bir kent olması için tüm imkanları seferber etmeye hazır. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş da Fatih'in sahip olduğu değerlerin farkında. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde her türlü yardıma açık olduğunu söyledi. O yüzden merkezi hükümet ve Büyükşehir Belediyesi 'in desteğiyle Fatihimizi hak ettiği noktaya ulaştıracağımıza inanıyorum.
İşte bu nedenle bu ilçede yaşarken, bu ilçeyi yönetirken sadece kendimizi düşünemeyiz. Tüm insanlığı düşüneceğiz. Tarihi ve kültürel değerlerini unutmamış, unutmayan bir Fatih için çaba sarf ediyoruz.

mertcan
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 23:50:46
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 14:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?