22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Düğünde 250 kişi yedikleri tavuktan zehirlendi

Gaziosmanpaşa'da, bir düğünde tavuk yedikten sonra fenalaşan yaklaşık 250 kişi hastanelik oldu.

Hastanede yapılan tetkiklerde davetlilerin zehirlendiği tespit edilirken, zehirlenmeye neden olduğu tahmin edilen tavukları, damadın çalıştığı şirketten getirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Murat Reçber ile Fatma Bozkurt çiftinin, Sultançiftliği Esentepe Mahallesi'ndeki Esentepe Camii'nin altındaki düğün salonunda, saat 13.00'de başlayan düğün töreninde davetlilere tavuklu pilav ikram edildi.

Düğünün ardından, saat 15.00 sıralarında fenalaşan yaklaşık 250 davetli, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti ile hastanelere başvurdu. Yapılan tetkiklerde, şahısların zehirlendiği belirlendi. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu davetliler, Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi, Bahat Hospital, Sultan Hastanesi, 50. Yıl Polikliniği ve çevredeki diğer hastanelerde tedavi altına alındı.

Zehirlenen bazı hastaların mideleri yıkanarak serum takıldı. Zehirlenmeye neden olduğu tahmin edilen tavuğun Damat Murat Reçber'in plasiyer olarak çalıştığı firmadan getirildiği belirlendi. Damat Reçber, basın mensuplarının soruları üzerine, "Konuşmak istemiyorum. Çünkü bu tavukları çalıştığım şirketten getirttim. Eğer duyulursa kimse bizden tavuk almaz. Ben de işimden olurum" dedi. Damadın annesinin de düğün salonunun bulunduğu Esentepe Camii'nde bayanlara hocalık yaptığı belirtildi.

Zehirlenen davetliler ise, "İnsanlar düğüne geldi. Ancak tavuktan zehirlendi. Rahatsızlık geçirince hastaneye koştuk" diye konuştu. Zehirlenenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 23:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?