18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İlk Adım İstasyonu açıldı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin (GOP) katkılarıyla gerçekleşen "Gül Çocukları" adlı projenin ilk aşaması olan "İlk Adım İstasyonu" adlı sokak çocuklarını barındırma istasyonunu hizmete açtı. Çocuklar, Bakan Çubukçu'ya büyük ilgi gösterdi.

Bakan Çubukçu, ilk olarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Avrupa Birliği Sürecinde Çocuk Hakları" konulu sempozyuma katıldı. Sempozyuma Bakan Çubukçu'nun yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mehmet Mağden, Unicef Türkiye yetkilisi, konuşmacılar ve davetliler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, sokak çocukları sorununa çözüm için merkezi yönetimlere büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatarak, projenin amacının sadece sokak çocuklarına sahip çıkmak olmadığını, çocukların sokağa düşmelerini önlemeyi amaçladıkların söyledi. Sözlerine, çocukların Dünya Çocuk Hakları gününü kutlayarak başlayan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da, büyüklerin çocuklara hak ettikleri şekilde yaşayacakları bir dünya bırakmadıklarını söyledi.

Türk çocuklarının sahip oldukları hakları tam anlamıyla kullanabilmelerini sağlamak amacıyla son 10 yıllık süreç içinde önemli adımlar atıldığını söyleyen Nimet Çubukçu, "Bunların başında çocuk hakları sözleşmesi ve diğer ilgili sözleşmelerin ülkemiz mevcut yasalarıyla uyumlandırılmasına yönelik mevzuat çalışmaları gelmektedir. Çocuk hakları sözleşmesine ek olarak çeşitli protokoller ülkemiz tarafından imzalanmıştır. Yine başbakanlık genelgesiyle oluşturulan çocuk hakları izleme ve değerlendirme alt ve üst kurulları, çocuk hakları sözleşmesinin ilke ve hükümlerinin hayata geçirilmesi konusundaki tüm gelişmeleri izleyerek kaynakların etkin ve belirli bir biçimde kullanmasına yönelik planlamaları gerçekleştirmektedir. Yerel yönetimcilerin sosyal sorunlara girmediği dönemlerde sorunlar ağır ağır çözülüyor" dedi.

Sokak çocuklarının sorunlarına da değinen Bakan Çubukçu, "Bunun siyasi ve idari sorumluluğu bize aitse de vicdani ve insani sorumluluğu ise tüm toplumundur. Onlar sokaklarda kaldıkça hiçbirimizin rahat uyumaması lazım" diye konuştu.

Daha sonra sempozyumdan ayrılan Çubukçu, GOP'un Sultançiftliği'nde açtığı ilk adım istasyonuna geldi. Burada soğuk ve yağışlı havaya rağmen çocuklar bakanı dışarıda karşıladı. Bunun üzerine Çubukçu, çocukların içeri alınmasını istedi. İlk Adım İstasyonu'nun kurdelesini GOP Belediye Başkanı Erol ve çocuklarla birlikte yaptıktan sonra ilk adım istasyonunu gezdi. Çocuklar burada Bakan Çubukçu'ya büyük ilgi gösterdi. Çubukçu, çocukların sevgi gösterileri nedeniyle meydana gelen izdihamın arasında kaldı. Buradaki programı yağışlı hava nedeniyle iptal edilen Çubukçu, daha sonra Belediye Başkanı Erhan Erol'a teşekkür ettikten sonra istasyondan ayrıldı.

Öte yandan, istasyonu çok beğendiklerini söyleyen semt çocukları, "Bu istasyon sayesinde sokak çocukları sokakta yatıp kalkmaktan kurtuldu. Hem de burada sıcak yemek yiyebilecekler. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuklar belediyenin törende dağıttığı toplara ilgi büyük gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 17:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?