22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Gökten taş yağdı

Gaziosmanpaşa'da tepeden bir gecekondunun üzerine düşen kayalıklar 2 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Temaşa Sokak üzerinde yamaca yapılmış olan gecekondunun üzerine, tepeden kopan kayalar düştü. Aniden kopan gürültünün ardından bir anda kayaların düşmesiyle neye uğradıklarını şaşıran Fatma Baştürk (66) ve 17 yaşındaki torunu Uğur Baştürk, enkaz altında kalarak yaralandı. Yaralıların yardımına çevreden komşuları yetişti. Güçlükle kayalıkların arasından çıkarılan yaralılar, Eyüp Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mahalle sakinleri, Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni daha önce bu konuda uyardıklarını fakat herhangi bir tedbir alınmadığını öne sürdü. Yaralı yakınları da zabıta ekiplerine tepki gösterdi.

Görgü tanıkları, bir anda büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, "Ev kayaların altında kalmıştı. Kayaların altında kalan yaralıları kurtardık" diye konuştu.

Torunuyla birlikte hastanede tedavi altına alınan Fatma Baştürk, "Abdest alıyordum. Bir anda kayaların altında kaldım. Daha önce belediyeye başvurduk. Gelip baktılar. Bana 'yapacağmız bir şey yok' dediler. Bana yer göstersinler. 7-8 nüfusumuz var nerede kalalım" diyerek tepki gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 17:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?