18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

İstanbul köstebek yuvasına döndü

12 Eylül sabahı okula gidecek binlerce öğrenci ve işine gitmek isteyenler kazıların tamamlanmamasından dolayı büyük bir trafik sorunu yaşayacaklar. Kazıların neden olduğu yoğun trafikte ne toplu taşıma araçları, ne de servisler işleyebilecek. Okulların kapanmasından itibaren geçen süre içerisinde yapılması gereken yol ve alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadığı için okullar açıldığı zaman İstanbul’un en önemli caddelerinde trafiğin kilitleneceği tahmin ediliyor.

Anadolu yakasında sıkıntı büyük


Özellikle Salı Pazarı'nın kurulduğu günlerde Söğütlüçeşme Caddesi'nde İSKİ'nin yaptığı altyapı çalışmasından dolayı kilitlenen trafik, okulların da açılmasıyla birlikte arapsaçına dönmesi bekleniyor.
Kadıköy Belediyesi'nin Ekim-Mayıs ayları arasında acil durumlar dışında kazı çalışmalarına izin vermediğini söyleyen Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekâi Dede, "İlçemizde sürdürülen kazıların Ekim ayına kadar tamamlanmasını istedik. Tamamlanmayan kazıların devam etmesine izin vermeyeceğiz. Ancak Bağdat Caddesi'ndeki çalışmalar devam edecek. Şu anki mevcut kazılar tamamlandıktan sonra projenin ikinci ayağı için Büyükşehir Belediyesi tekrar bir ihale yapacak" diye konuştu.

Büyükşehir nereleri kazıyor...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin basın danışmanlığından edindiğimiz bilgiye göre Kadıköy'de, yapımı devam eden çalışmalar şöyle:
- E-5 (D 100) Güzergâhı ve Mimar Sinan Caddesi’nde, asfalt kaplama çalışmaları; Fener Kalamış Caddesi ve çevresi yollarda ise asfalt onarım çalışması yapılıyor.
- Ali Nihat Tarlan Caddesi ile İstanbul Caddesi’nde, trotuvar onarımı çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca, Kozyatağı Bayar Caddesi ve çevresinde Geometrik Düzenleme çalışmaları yürütülüyor.
- Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde kanal ve baca-ızgara temizlik çalışması yapılıyor.
- Bostancı Köprü üstü korkuluk boyama çalışması devam ediyor.
- Bağdat Caddesi’nde yol düzenleme çalışması ve İçerenköy Rehabilitasyon Proje çalışmaları da devam ediyor.
Bağdat Caddesi hariç diğerleri Ekim'e kadar bitecek
Kadıköy'deki kazıların ve asfaltlama çalışmalarının 10 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bağdat Caddesi'ndeki çalışma ise devam edecek. Çünkü Bağdat Caddesi projesinin tamamlanması gerekiyor. Bağdat Caddesi'nde 1985 yılından bu yana herhangi bir çalışma yapılmadığı için ihtiyaca cevap vermekte zorlanan caddenin alt ve üst yapısının tamamen yenilenmesi için Kadıköy Belediyesi yıllardır büyük çaba sarf ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Belediyesi'nin de ısrarlarına dayanamayarak caddeyle ilgili bir proje geliştirdi. Kısa vaddede caddenin sorunlarına çözüm bulmak için gerçekleştirilen projeyle caddenin makyajı yenileniyor, gerekli olan kısımlarda alt yapı çalışmaları yapılıyor. Projenin son bölümünde caddenin belirli noktalarında büyük yeraltı otoparkları yapılması planlanıyor. Böylece caddeye alışverişe gelenler araçlarını kaldırımlara değil yeraltı otoparklarına bırakabilecekler. İlk etapta uygulanacak proje ile Bağdat Caddesi'nde seyir halindeki ticari araçlara da düzenlemeler getiriliyor. Caddenin belirli bölümlerine dolmuş ve taksiler için yolcu indirme durak cepleri yapılıyor. İETT ve özel halk otobüslerinin durakları da yine cepler içine alınıyor. Çalışma kapsamında mevcut ağaçlara dokunulmuyor ancak ileriki günlerde yeni ağaçlar dikilerek, peyzaj düzenlemesi yapılacak. 4 şerit olan araç yolu ise 3 şeride düşürülüyor, yayalar için daha geniş yürüyüş alanları oluşturuluyor. Bağdat Caddesi'nin yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmanın ilk etabı Bostancı-Şaşkınbakkal arasında yapıldı. Şu anda ise Şaşkınbakkal-Erenköy arasında sol tarafta, Erenköy-Caddebostan arasında ise sağ tarafta kazı çalışmaları sürdürülüyor.
Şimdi herkesin dileği, okulların açılacağı 12 Eylül’e kadar kazıların bitirilmesi....
mertcan
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 22:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?