22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Göztepe Parkı'na cami tartışması

Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışması Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Aytulu Kirazaldı, Göztepe Parkı'na cami yapılmasını protesto ettiği gerekçesiyle görevinden alındı.

Gazetelerde, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne ait bir pankartla çekilmiş resmi ve haberi çıkan Kirazaldı, dernek genel merkezinin tepkisini çekti. Genel Başkan Mehmet Güner başkanlığında toplanan dernek yönetim kurulu, Kirazaldı'nın tüzüğe aykırı davrandığı, izin almadan ve haber vermeden toplantıya katıldığı ve kendilerinden habersiz olarak dernek pankartı açtığı gerekçesiyle görevinden alınmasını kararlaştırdı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışması Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner, Kirazaldı'nın kendilerinden habersiz böyle bir etkinliğe katılmasına çok üzüldüklerini söyleyerek, "Bazı sivil toplum kuruluşları, yeşili koruma amaçlı eylem yapmış olabilir.

O toplantıya katılanları bağlar. Ancak Şehit Aileleri Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı'nın, derneğimizin amblemini eline alarak toplantıya katılması bizi sıkıntıya düşürmüştür. Şube başkanımız böyle bir gösteriye izinsiz katılma hakkına sahip değildir" dedi.

Genel Başkan Güner ayrıca, "Tüzüğümüzün 25. maddesi R bendi 'İzin almadan faaliyet yapan ve gösterenler görevinden alınır' demektedir. Konunun aksatılması nedeniyle şube başkanı ancak kişisel olarak toplantıya katılabilir. Bu ülke hepimizin, ölünce musalla taşına yatacağımıza göre cami gibi kutsal ocağı en güzel yerlere yapsınlar. Böyle hayırlı bir müesseseye karşı çıkılmasına anlam veremiyorum.

Kaldı ki böyle bir eyleme Şehit Aileleri Derneği üyeleri katılmaz. Yeşili korumak elbette güzel bir şeydir, ama cami de hepimizin ihtiyacıdır" ifadesini kullandı. Güner, açıklamasının sonunda, bazı tehdit telefonları aldığını ve bu telefonların kendisini sert bir şekilde eleştirir nitelikte olduğunu belirterek, kendisinin veya dernekten herhangi birinin başına bir şey gelirse bundan telefon açan kişilerin sorumlu olacağını söyledi.

Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışması Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Aytulu Kirazaldı ise, "Ben İstanbul Çevre Konseyi üyesiyim. Zamanında şehitler için Bayrampaşa'da bir anıt yapılmasının mücadelesini verdim ama karşı çıktılar. Anıtı Bayrampaşa Şehir Parkı'na kendi çabamla yaptırdım. Oraya da yeşili korumak adına gittim. Pankartı açmamdaki amaç, parka şehitler anıtı dikilmesini dile getirmekti. İzin almak gerektiğinin bilincinde değildim" diyerek kendini savundu.

Kirazaldı ayrıca, kararı haksız bularak gerekli yerlere dava açacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 21:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?