18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Hip Hop Festivali 15-16 Ekim'de

Geçtigimiz yıl 10 binlerce izleyiciyle buluşan ve 100'e yakın Türkçe rap müzik sanatçısı, break dansçı ve dj’in sahne aldıgı Simurg / İstanbul Hiphop Festivali, bu yıl 15-16 Ekim 2005 tarihlerinde yine Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenecek.

Türkiye’de hiphop kültürünün gelisime en çok katkılarda bulunan grup olan Barikat öncülüğünde, Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Hiphop Festivali, 2 gün boyunca İstanbullularla buluşacak. Halkın da yoğun ilgi duyduğu festival geleneğini bozmuyor ve bu yılda her zamanki gibi halka açık ve ücretsiz.

İlki 1999 yılında Bursa’da, ikincisi 2002 yılında Çorlu’da, üçüncüsü geçtigimiz yıl Kadıköy’de düzenlenen Simurg / İstanbul Hiphop Festivali, Türkiye’nin en büyük hiphop buluşması olma özelliğini koruyor.

KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT

TÜRKÇEV’in de (Türkiye Çevre Koruma ve Yesillendirme Kurumu) katılımıyla 'Küresel Isınmaya Karsı' bir platforma dönüstürülüyor. Küresel Isınma konulu cine vizyon gösterilerinin de yapılacagı bu yılki festivale yurdun dört bir yanından katılan pek çok profesyonel ve amatör Türkçe rap, break dance ve dj grupları bu konuda mesajlar verecek.

JÖNTÜRK SOLO ALBÜMÜ ÖNCESİ FESTİVALDE

Barikat grubunun kurucusu Jöntürk, yakında yayınlamaya hazırlandıgı solo albümü öncesi ilk kez yeni sarkılarını bu festivalde seslendiriyor.

Yine, Türkiye kaynaklı ilk Türkçe rap albümü yayınlayan ve 6 yıldır sesi solugu çıkmayan Rapor2, çıkarmaya hazırlandıkları yeni albümleri öncesinde ilk kez bu festivalle sessizligini bozacak. Rap müzigini KralTv’ye tasıyan Ogeday; ikinci albümünü Arkapalan grubuyla yayınlamaya hazırlanan Lewo ve geçtigimiz aylarda ilk albümünü yayınlayan Ege Çubukçu ile Deli Mc bu festivalde izleyicileriyle bulusacak.

İstanbul Style Breakers Dans Toplulugu ve Yamakasi break dance gösterisiyle unutulmaz bir sahne sovu ile renklendirecekler. Festivalin dj’ligini önceki festivallerde oldugu gibi bu yılda yine Dj-Cihan üstleniyor.

FESTİVALDE SAHNE ALAN GRUPLAR:

Jöntürk (feat Murat Patken)

Rapor2

Ogeday (Feat Rap 34)

Ege Çubukçu

Arkaplan (Lewo-Oz)

Deli Mc

Dj Cihan

İstanbul Style Breakers Dans Toplulugu

Dirilis

Raptiye

Korkut

Yamakasi

İmparator Baba

Gri

Z.B.U. (Panzehir & R.cephe)

Yaslı Gözler

Kagus46

Kadiköy İnfaz

Trajedi

İntikam Atesi

Menzil

Akibet

Z-Ada – Mirza

Ambiyans

Hüküm aka Flextower

İtiraf

Ramad & Deman

Dj Tarık

Perinthos (Tekirdag Rap Crew)

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 11:58:41
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 12:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?