25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Kartal Yine 1 Numara

Kartal Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla İstanbul Sevgilim konseptiyle Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde Muhteşem bir gösteri sundu. Mistik danslardan, yöresel danslara çok çeşitli görsel şovlar ve ışık gösterileriyle müthiş bir gece yaşandı. Gece Kartal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Binvar KURBANOĞLU’nun Atatürk’le ilgili okuduğu çok anlamlı bir şiirler başladı. Daha sonra dansçıların göz kamaştıran görsel şovları başladı. A’ dan Z’ye profesyonel olarak sunulan program protokol ve sanatseverlerin beğenisi topladı. Yüz aşkın dansçının sahne üstündeki performansı sonrasında geceye emeği geçenlere protokol tarafından buket ve plaket takdimi yapıldı.

Gecede Kartal Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Binvar KURBANOĞLU, Müdür Yardımcısı İsmail KIVRAK, Halk Oyunları eğitmeni Özcan URTEKİN ve tüm Halk Eğitimi Merkezi çalışanlarına alkışlar hiç susmadı. Başarıları bu geceyle sınırlı kalmadı Kartal Eğitimi Merkezi Halk oyunları Topluluğunun, İstanbul’da düzenlenen Halk Eğitim Merkezleri arası Halk Oyunları yarışmasında Geleneksel Oyunlar kategorisinde 1.lik de elde etti. Topluluk 6 Martta Bursa’da yarışmalara katılacak. Topluluk ilkbaharda Avrupa turnesine çıkıp İstanbul’un Kartal’ın adını sınırlarımız ötesine de taşıyacak.


Tüm başarılarından ötürü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ Kartal Halk Eğitimi Merkezini ziyaret ederek başta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Binvar KURBAVNOĞU, Müdür Yardımcısı İsmail KIVRAK ve tüm çalışanları tebrik etti.
 

Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 13:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?