11
Haziran
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Kartal'da bir baş yapıt

Kartal Belediye Tiyatrosunda 2 yıl oyunculuk eğitim alan öğrenciler, bu yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Şenlikleri kapsamında çok önemli bir eseri sahneye taşıyor. Tamamı belediye tiyatrosu öğrencilerinden oluşan oyunculara ek olarak, ışık, ses, dekor tasarımı da yine belediye tiyatrosundakiler tarafından yapıldı. Tiyatroda çok önemli yer tutan Bertolt Brecht’in Sezuan’ın İyi İnsanı oyunu dünyanın dört bir yerinde sahnelenmiştir. Şimdi de belediye tiyatrosunun öğrencilerinin marifetiyle Kartallı tiyatro severlerin beğenisine sunuluyor.

Oyun, belediye tiyatrosu eğitmeni ve Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım tarafından sahneye taşınıyor. Reji asistanlığını ve dekor tasarımını Gökşin Aksan, Sahne Amirliğini Mert Aktaş’ın yaptığı oyunumuza tüm tiyatro severler davetlidir.

OYUN KONUSU: Bertolt Brecht’in baş yapıtlarından biri olan Sezuan’ın İyi İnsanı, iyi- kötü, ezel- ezilen çelişkisini tam yaşamdan anlatan bir eserdir. Değer yargılarımızı sorgulayan, doğru- yanlış bilgisini sorgulamamızı sağlayan görünen ve zorlanan arasında gidip gelen bir hayat eleştirisidir. Kapitalist sömürü sistemi içerisinde iyi kalma ya da kötü olma çizgisinde gidip gelen Shen Te’nin yaşamı üzerinden gelişen olaylar, Kartal Belediye Tiyatrosu 2. Sınıf Öğrencilerinin hüneriyle sahnede canlanacak.
 

Oyunun Künyesi: ‘’ Sezuan’ın İyi İnsanı ‘’
Yazan: Bertolt Brecht
Yöneten: Erdal Yıldırım
Yönetmen Yrd ve Dekor Tasarım: Gökşin Aksan
Sahne Amiri: Mert Aktaş
Oynayanlar: Gamze Çiçek, Berke Kalkan, Çağla Yorulmaz, Hande Dumlu, Özge Ayan, Mert Aktaş, Sadi Kartal, Batuhan Bayer, Sinem Kurt, İrem Aydın, Dilara Kadıoğlu, Mesutcan Tepe, Merve Türkkol, Özden Davaslıgil, İzel Güngör, Naz Nasman, Nilay Toy
Tarih: 27 Mart 2013 Çarşamba
Saat:20:00
Yer: Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi
TÜM TİYATRO SEVERLER DAVETLİDİR.

 

 

Yayın Tarihi : 12 Mart 2013 Salı 00:58:53
Güncelleme :20 Mart 2013 Çarşamba 12:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?