17
Haziran
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Kartal'da Rock rüzgarı esecek

Türk müzik tarihinin en önemli kişiliklerinden biri olan arabesk'den hard rock'a kadar geniş bir yelpazede özgün eserler veren Erkin Koray, yani Türk rock müziğinin babası, Kartal Belediyesi organizasyonuyla Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde ücretsiz konser verecek.

Sanatçı, özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinin nasıl sentezlenebileceği konusunda birçok müzisyene yol göstermiştir. Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu Rock (veya Anadolu Pop) müzik tarzının en önemli öncülerinden biri olmuştur.

Şaşkın(Ala Ain Moulayiteen)(Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi geniş kitlelerin beğenisini kazanan Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler , Yağmur gibi psyhedelic rock'a uzanan ve Krallar gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok önemli çalışmaya imza atmıştır.

23 Aralık C.tesi, saat:20.00’da Hasana Ali Yücel Kültür Merkezinde ücretsiz konser için irtibat tel: 216 353 37 78 Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 23:36:48
Güncelleme :28 Kasım 2006 Salı 23:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?