28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Kartallılar belediyenin sanat günlerinde

Kartal Belediyesi’nin halka açık ve ücretsiz olarak sunduğu Kültür Sanat Etkinlikleri, yoğun ilgi görüyor. Etkinliklere katılan Bedirhan GÖKÇE şiirleriyle, GÖKMEN de sesi ve sazıyla Kartallılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kartal Belediyesi’nce hayata geçirilen ve kısa adı KARTALİTE olarak bilinen, Kartal Yaşam Kalitesi’ni Yükseltme Projesi kapsamında yapılan kültürel ve sanatsal etkinlikler, her ay değişik etkinliklerle devam ediyor.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere, Kartallılar da yoğun ilgi gösteriyor. Her ay yapılacak tiyatro, sinema, seminer, konser, yazı okulu, aile okulu gibi eğitim seminerleri hakkındaki bilgileri içeren ve ücretsiz olarak halka dağıtılan aylık kültür sanat rehberleri ile Kartallılar, programlardan kolayca haberdar oluyorlar. Her akşam ayrı bir etkinliğin yapıldığı, tüm etkinliklerin ücretsiz sunulduğu kültür merkezi, halkın yoğun ilgisiyle dolup taşıyor. Kültür merkezinin en son konukları sesi ve sazıyla GÖKMEN, şiirleriyle Bedirhan GÖKÇE oldu.

Konuklar arasında Belediye Başkanı Arif DAĞLAR’ın da olduğu programda, Bedirhan GÖKÇE şiirleri ve sohbetiyle konuklarıgülmekten kırıp geçirirken; sesi ve sazıyla yorumladığı, duygu yüklü türküleriyle halkı diyar diyar dolaştıran GÖKMEN üç saatlik programla halkı hem eğlendirdi, hem de yoğun alkış aldı.

Programın bitiminde konuklara birer buket veren Başkan DAĞLAR yaptığı kısa konuşmada, zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığını, sesleri, sohbetleri ve müzikleriyle kulaklarının pasını silerek unutulmaz bir geceye imza atan ikiliye teşekkür etti.

Başkan ayrıca sanatçıların isteği üzerine “Zilan” diye bilinen bir şiiri yorumladı. Şiirin bitiminde hem halktan hem de sanatçılardan yoğun alkış alan başkana, sanatçılar “Başkanım iyi ki şair olmamışsınız, yoksa ekmeğimize ortak çıkardınız” demekten kendilerini alamadılar. Programın sonunda “Olmaz Olmaz” adlı Azeri türküde, Azeri oyunundaki hünerini de gösteren Bedirhan GÖKÇE alkış yağmuruna tutuldu.

Başkan DAĞLAR, konser bitiminde halkı tek tek el sıkarak uğurlarken kendilerine birer karanfil verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 21:32:46
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 16:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?