28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Levent Kırca’ya Onur ödülü…

Kartal’da söyleşiye katılan ve meslekte 40 yılını geride bırakan usta oyuncuya, Belediye Başkanı Arif DAĞLAR’dan Kartal’ın simgesi olan Kartal heykeli ile bir plaket verildi.



Kartal Belediyesi’nce, Kartalite Projesi kapsamında devam eden kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde Dünya Tiyatrolar Gününe özel programlarla Kartallılara sanat şöleni yaşatıldı. 24 Martta başlatılan ve 28 Marta kadar devam eden etkinliklerle “Maviydi Bisikletim, Zapstar (Ortaoyunu), Anılarda Kalanlar (Şiir Dramatizasyonu)” adlı tiyatro gösterileri, Türk müziğinin en seçkin örneklerinin ustaca yorumlandığı Volkan ve Kayhan dinletisi, tiyatro atölye çalışması gibi zengin programlar seyircilere sunuldu.



Kartal’daki etkinliklerden en önemlisi de usta tiyatrocu, sinemacı ve komedi dehası Levent KIRCA’nın katıldığı söyleşi oldu. Tiyatrocular tarafından modern, yaşayan Karagöz olarak nitelendirilen Levent KIRCA, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde belediye tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal YILDIRIM’ın yönettiği, Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt VURAL, başkan yardımcıları ile kalabalık seyirci topluluğunun katıldığı söyleşide Kartallı sevenleriyle buluşarak onlarla sohbet etti.Usta oyuncu çeşitli konulardaki soruları cevaplayıp ülkemizde tiyatronun gelişmesi için neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi. Sanatçı, “Devlet tiyatrolara maddi yardım yapmasın, biz maddi destek istemiyoruz. Başta amatör tiyatrolar olmak üzere devlet ve yerel yönetimler tiyatronun gelişip yaygınlaşması için salon tahsis etsin, sahne ve benzeri konularda yardım etsin. Devletin çocuklarımıza, gençlerimize okul çağından itibaren tiyatro eğitimi vererek onları tiyatroyu sevmeye teşvik etmesi gerekir. Bunun için de devletin tüm organlarıyla tiyatroyu, sanatı sevmesi gerekir. Çünkü her işin başında sevgi gelir, sevgiyle her engel kolaylıkla aşılır. Bu işe gönül verenlere de tavsiyem, hiçbir şeyden yılmayıp mücadeleyi asla bırakmasınlar.” Kırca konuşmasının sonunda Ulu Önder Atatürk “Orda bir Halkevi var. İşte orası Türk tiyatrosu” demiş. Ben bu vesileyle sayın belediye başkanını da övgüye değer kültürel ve sanatsal etkinliklerinden dolayı kutluyorum.” dedi.



Söyleşi sonrası sahneye çağrılan Belediye Başkanı Arif DAĞLAR da, usta oyuncunun elini sımsıkı tutarak “Eğlendirirken düşündürmek, güldürürken eğitmek kolay değil. Levent KIRCA; gönülden, yürekten, doğuştan gelen bir yeteneğe sahip çok yönlü bir sanatçı. Ben, meslekte 40 yılını geride bırakan ve ülkemizin yetiştirdiği en önemli tiyatrocularımızdan olan yaşayan Karagöz Levent KIRCA’yı, Kartal’da görmekten ve sizlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisini daha nice seneler sahnelerde ve ekranlarda görmek dileğiyle sizler adına sevgiler, saygılar sunarım.” dedikten ve sanatçıya bir Kartal heykeli, plaket ile buket verdikten sonra “Kartallar Yüksek Uçar” diyerek sanatçıyla birlikte Kartal heykelini havaya kaldırdı. Seyirciler bu görüntüyü uzun süre ayakta alkışladılar. Sanatçı seyircileri selamlayıp alkışlar arsında sahneden ayrıldı
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 16:51:54
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 11:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?