1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

22 yıl sonra tekerlekli hayat

Kartal’da yaşayan Cahide Özyalçın adlı 70 yaşındaki ortopedik özürlü kadın, belediyenin sağladığı tekerlekli sandalye ile yataktan kurtarılarak 22 sene sonra sokağa çıkma imkanına kavuştu.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Gül Sokak Tümaydınlar Sitesi A-2 Blok Daire 11’de ikamet eden Cahide Özyalçın (70) adlı kemik erimesi olan ortopedik özürlü vatandaşı ziyaret ederek gönlünü aldı.

Kendisi kalça kırıklığı, kemik erimesi gibi ortopedik rahatsızlık nedeniyle 22 senedir sokağa çıkamayan yatağa bağımlı olarak yaşayan ve prostat, şeker, tansiyon hastası olan 80 yaşındaki eşi Şaban Bedri Özyalçın’la birlikte yaşadıkları evde komşularının yardımıyla hayatlarını sürdüren yaşlı kadına, başkan Dağlar beraberinde getirdiği tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

Hem evin içinde, hem de dışarda rahatlıkla kullanılabilecek özelliklere sahip tekerlekli sandalyeye başkan ve beraberindekilerin yardımıyla yerleştirilen yaşlı kadın, “Bu anlamlı hediye için size ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bugüne kadar her türlü yardımıma koşan minnet borçlu olduğum komşularıma artık daha az yük olacağım. Bu hediye ile bana adeta dünyaları bağışladınız. Hem bizleri ziyarete gelip hem de beni yataktan kurtarıp 22 seneden sonra dış dünyayla buluşmamı sağladığınız için sizlere minnettarım, sağolun.” dedi.

Komşularının verdiği bilgiyle, karı-kocanın tek emekli maaşıyla geçindiklerini, bakacak kimselerinin bulunmadığını, kirada oturduklarını öğrenen başkan, yaşlı kadına eşiyle birlikte bakımevine yerleştirilmeleri için gerekli yardımlarda bulunmayı önerdi. Bu öneriyi eşiyle birlikte değerlendireceklerini söyleyen Cahide Özyalçın, başkan ve beraberindeki heyeti tekerlekli sandalyeyi kullanarak kapıya kadar uğurladı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 09:48:01
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?