22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Başkan, çocukları kıramayınca...

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal Ramazan Çarşısındaki lunaparkta, çocuklarla atlı karıncaya binip çarpışan otolarla hız denemesi yaparak hem çocukların gönüllerini aldı, hem de onlarla keyifli saatler yaşadı.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, “Kartal’da Ramazan Bir Başka Güzel” sloganıyla başlattığı ramazan programlarını aksatmadan devam ettiriyor.

Kartal Meydanında kurulan devasa çadırda her akşam tatlısı ve tuzlusu dahil, dört çeşit yemekle ortalama 1200 kişi orucunu açıyor. Kartal halkının günün yorgunluğu ve iş yaşamının stresinden uzak keyifli saatler geçirmesini ve
eski İstanbul’a özgü Ramazan eğlencelerini, bir nebze de olsa yeni kuşaklara tanıtmayı hedefleyen Başkan Dağlar, halkın gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduğunu ifade etti.

İftar çadırının hemen yanında kurulan lunapark ve Osmanlı mimarisini yansıtan dükkanlardaki pamuk şeker, macun, baklava, patlamış mısır ile benzeri yiyecekler halkın yanı sıra özellikle çocuklardan büyük ilgi görüyor.

Ramazan ayı dolayısıyla yoğun programından fırsat buldukça akşam mesaisini Ramazan Çarşısı’nda geçirmeye özen gösteren Başkan Dağlar, gerek Kartallıların dilek ve önerilerini dinleyip kendileriyle bire bir görüştüğü gibi gerekse, çocuklarla yakından ilgilenip onların isteklerini yerine getirmekten büyük keyif alıyor. Hatta çocukların ısrarlarını kırmayıp onlarla birlikte lunaparkta atlı karıncaya binip çarpışan otolarla yarış yaptı.

Çocuklarla doyasıya eğlenen ve onlarla vakit geçirerek günün yorgunluğundan uzaklaştığını söyleyen başkan, “Şimdiki çocuklar çok şanslı. Bizler, çocukluğumuzda bu kadar eğlenceli mekanlarla karşılaşmamıştık.
Onların neşe içinde gülüp eğlenmeleri, bütün sıkıntılarımı unutturmaya yetiyor. Bana gösterdikleri sıcaklık ve samimiyetlerinden öylesine mutlu oldum ki, ben de onlara ayak uydurmaya çalıştım. Yarınlarımızın teminatı
çocuklarımız için ne yapsak azdır.” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 17:21:15
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 12:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?