23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

AB, belediye işbirliği

Avrupa Konseyi’nin Çek Parlamento Üyesi, Oldrich Vlasak Pendik Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Erol Kaya ile makamında bir araya gelen Vlasak, yerel yönetimlerin uluslar arası alanda işbirliği yapmalarının gerekliliğine değindi. Aynı zamanda Çekoslavakya Belediyer Birliği Başkanı da olan Vlasak ile kuruluşundan bu tarafa Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin başkanlığını yürüten Erol Kaya arasında bir iyi niyet protokolü de imzalandı.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile Çekoslovakya Belediyeler Birlikleri adına gerçekleştirilen protokolde, kent ve kent yönetimi konusunda, teknik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ortak çalışma ile karşılıklı bilgi ve tecrübe transferi yapılmasına karar verilirken her iki birlik arasında kapasite arttırıcı çalışmaların yanı sıra ortak projeler oluşturulmasına karar verildi.

TDBB ve Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin açılımını sürdürdüğünü belirterek “Birliğimiz Dünya üzerindeki; değişik coğrafya ve kültürlere sahip yerel yönetim birlikleriyle birikim ve tecrübelerin paylaşımı ile işbirliğinin geliştirilmesini sürdürecektir.”dedi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 17:10:40
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 15:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?