18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİVRİ - İSTANBUL

Başkan:Sokağa çıkmaya yüzüm var

Yaptıkları ve ürettikleri ile halkın karşısına huzur içinde çıktıklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Verdiğimiz sözleri yaptığımız için halkın karşısına çıkmaya yüzümüz var” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın yaz mevsiminde ilkini Mimar Sinan Mahallesi’nde düzenlediği halk toplantısının ikincisi Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Fatih Mahalle Teşkilatı’nın ev sahipliğinde Fatih Mahallesi Havuzlu Kahve Meydanı’nda halkla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis eşlik etti.

Fatih Mahallesi Muhtarı Nurettin Sezginer, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ali Tabakoğlu ve çok sayıda vatandaşın izlediği toplantıda, sorunlara ortak çözüm önerileri arandı, devam eden çalışmalar bitiş tarihleri verilerek halkın beklentileri yanıtlandı.

“Silivri Belediyesi’nin katılımcı, demokratik yönetim anlayışı” olarak tanımlanan toplantı, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getiren “Allah bütün politikacılara halkı ile buluşmayı nasip etsin” cümlesi ile başladı.
Başbakan Erdoğan’ın “Vaat etmek yerine yapmak, tüketmek yerine üretmek” sözüne uygun hareket ettiklerini belirten Başkan Turan, “Halkın karşısına çıkmaya yüzümüz var. Çok şükür verdiğimiz sözleri yapıyoruz. Bir zamanlar siyasetçiler sokaklarda yürüyemez, 5 yıldızlı otellerde takılırdılar ama biz hep sizin aranızdayız.” dedi.

Kalıcı çözümler üretmek istediklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bazı kesimlerin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hizmet yapılmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Başkan Turan, “Seçimlerde Kadir Topbaş ile birlikte aynı afişlerde fotoğraflarımız yer almadı mı? “Birlikte yöneteceğiz” demedik mi? Silivri bugüne kadar kendi iç kısır çekişmelerinden kaybetti. Kadir Topbaş ile birlikte yönetmekten mutluyuz ama birileri bundan rahatsızlık duyuyor.” şeklinde konuştu.
Silivri Belediyesi’nin 2004 yılında gerçekleşen 12 trilyonluk bütçesinde yatırım için ayrılan payın 1 trilyon olduğunu hatırlatan ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede 17 trilyonluk hizmete imza attığını vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, aynı bedele eşdeğer hizmetin Silivri Belediyesi tarafından ancak 17 yılda yapılabileceğini söyledi.

“Kızım 54 kişilik sınıfta okuyor” diyerek geçmiş yılların planlama eksiğini vurgulayan ve bu eksiği ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, sulh yoluyla çözüme kavuşan SİT alanında inşaat izni sağlanması, Kale Park’ın restorasyonu ve devam eden doğalgaz altyapı çalışması ile mahalledeki çalışmaları hatırlattı. Başkan Turan, mahalleye yönelik planlamayı ise “Havuzlu Kahve Meydanı, tarihe dokuya uygun bir şekilde düzenlenecek. Fatih Mahallesi’nde farklı sokaklara akan çeşmeler konularak mahallenin albenisi artacak.” şeklinde sundu. Yapımı devam eden belediye binası, proje çalışmaları yürütülen Adliye Binası, Devlet Hastanesi, Marina ve sahil düzenleme çalışmaları ile ilçeye 5 yılda 80 trilyonluk hizmet sağlamayı amaçladıklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Silivri ilk defa bu fırsatı yakaladı. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

Konuşmasının ardından vatandaşların isteklerini dinleyip sorularını yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, mahallede 1’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1’i Kültür Bakanlığı tarafından olmak üzere 2 evin restore edileceğini, vatandaşların restorasyon çalışması için düşük faizli kredi sağlanmasına yönelik girişimlerini sürdürdüklerini söyledi. Vatandaşların “Yapacağım dediniz, yaptınız” şeklindeki güven ifadelerine ek olarak AK Parti Mahalle Teşkilatı’nın çöp konteynırları, anons sistemleri ve sokak aydınlatmalarının yetersiz kalması konusundaki isteklerini de kendisi anlatarak yanıtlayan ve bu şekilde vatandaşların yeni sorularının iletilmesine yol açan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, cami tuvaletindeki eksiklerin giderilmesi ve mahalle halkının talebi üzerine kaldırılan basketbol sahasının yeşil alan olarak düzenlenmesi sözünü verdi.


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 11:08:41
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?