20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLİVRİ - İSTANBUL

Başkan Topbaş, Silivri’de kurtuluş törenlerine katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 82. yıldönümü münasabetiyle düzenlenen kutlamalara katıldı.

Silivri Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törene Başkan Topbaş’ın yanı sıra Silivri Kaymakamı Ali Tosun, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Garnizon Komutanı Binbaşı Akbulut Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Sabah saatlerinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalarda, sembolik olarak Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı.

Törende, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Başkan Topbaş da burada yaptığı konuşmada, yeni Büyükşehir Belediyeler kanunu ile İstanbul Büyüğkşehir Belediyesi sınırlarının, il sınırlarına genişlediğini hatırlattı. Başkan Topbaş; " Avrupa Birliği’ne girme sürecindeki ülkemizde genel kalkınmayı halkımızla kolkola girerek yapacağız. Bugün temelini atacağımız 12 milyon dolarlık yatırımla 2005 yılında Silivri doğlagaza kavuşacak, bölgedeki ulaşım sorunu da zaman içinde çözülecek" dedi.

Tören kapsamında Oğuz Aral anısına düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri de verildi. Silivri’nin kurtuluşunun 82. yılı kutlamaları resmi geçit töreni ile sona erdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 09:46:19
Güncelleme :2 Kasım 2004 Salı 09:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?