18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİVRİ - İSTANBUL

Beyoğlu’dan inek geçti

Silivri Belediyesi 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri Taksim’deki renkli görüntülerle start aldı. Silivri’den getirilen ineğin İstiklal Caddesi’nde bir süre yürütülmesi festivalin ilgi odağını oluşturdu. İlçenin doğal bitki örtüsü nedeniyle süt ve yoğurt başta olmak üzere süt ürünlerinde farklı bir konuma sahip olan Silivri, belediyenin organizasyonu ile ilçenin simgesini uluslararası boyuta taşıdı.

Pazar payını Avrupa ülkelerine kadar genişleten,İsviçre’de marka olan Silivri yoğurdunun eski ününe kavuşturulması amacıyla düzenlenen festival, 7 Temmuz 2005 Perşembe günü İstiklal Caddesi’nden Taksime kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Galatasaray Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşünde, ilçeden kapalı kasa kamyonla alana getirilen süt ineği basının ilgi odağını oluşturdu. Bir zamanlar İstanbul’un yoğurt ihtiyacını karşılayan Silivri’nin bu unvanını İstanbullular’a hatırlatma amacıyla yaratılan görüntü zenginliği ile daha önce farklı konu ve konuklara ev sahipliği yapan İstiklal Caddesi’nde bir ilk gerçekleştirilmiş oldu. Caddenin yoğun insan trafiği nedeniyle inek bir süre alanda gezdirilerek geri gönderildi.


İstiklal Caddesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşüne Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ev sahipliğinde Silivri Belediyesinin kardeş şehri Romanya Campina Belediye Başkanı Horia Laurentiu Tiseanu başta olmak üzere Azerbaycan, K.K.T.C., Bosna Hersek, Romanya, Türkmenistan, Kırgızistan, Rusya halk oyunları ekipleri ve bu ülkelerin İstanbul konsolosluğu temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Silivri Belediyesi Bandosu’nun Trakya yöresi müzikleri, Silivri Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisi, İstanbul’un eski yoğurt satıcılarını canlandıran animatörler ile İstiklal Caddesi’nde öğlen saatlerinde farklı bir atmosfer yaratan yürüyüşte, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin İstanbul halkına Silivri Belediyesi 1.Uluslararası Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne davet mesajı içeren broşürler dağıtılan yürüyüş, Taksim Meydanı’nda sona erdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Romanya Campina Belediye Başkanı Horia Laurentiu Tiseanu ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, festival açılış konuşmasında İstanbul halkını ilçeye davet etti. Silivri’nin, İstanbul’un Avrupa Birliği’ne açılan kapısı olduğunu belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ,”Kültür ve değerler bütünlüğünü hayatın her alanında yaşayan Silivri’den sizlere yoğurdumuzla geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sevgi, hoşgörü ve katılımcı demokratik yönetiminin mayası ile her gün gelişen Silivri’de, İstanbul ile pekiştirdiğimiz bütünlük ile sizlerin karşısına çıkmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Biz, sizlerle aynı bedende can gibiyiz. Kalbiniz yine Taksim’de, Beyoğlu’nda atsın ama gelin hayatınızı Silivri’de yaşayın. Toplumunun her kesimini varlık sahibi yapan Silivri, İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı. İstanbul’un Avrupa Birliği’ne açılan kapısı Silivri’den geçiyor. Avrupa Birliği’nin kapısı Silivri’de, anahtarı sizde. Gelin bu kapıyı birlikte açalım. Yeni hizmet anlayışıyla yarattığımız ekolde siz değerli İstanbul halkını da aramızda görmek istiyoruz.”dedi.



Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 00:48:22
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?