19
Mayıs
2024
Pazar
SİLİVRİ - İSTANBUL

İmam nikahlı eşine kızdı hıncını oğlundan çıkardı

İstanbul, Silivri’de öz oğlunu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Yılmaz Kısacık ile cinayete azmettirdiği iddia edilen ikinci karısı Gülizar Ergün, duruşmada birbirlerini suçladı. Bakırköy 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada söz alan Yılmaz Kısacık şunları söyledi: "İlk eşim Nuran’dan Elif ve Onur adında iki çocuğum var. Nuran’dan ayrıldık. Çocukların ikisini de bana bıraktı. Dini nikah yaptığım Gülizar, ilk günden beri Onur’u hiç sevmedi. Bana ısrarla, "Oğlunu ya sen yok et, ya da ben yok edeceğim" diyerek baskı yaptı. Olay günü eve geldiğimde, Gülizar sinirli bir şekilde sigara içiyordu. Bana gözleri ile odayı gösterdi. İçeri girdiğimde, Onur’un ellerinin ayaklarının ve ağzının bağlı bir vaziyette yattığını gördüm. Baygın gibiydi, ancak vücudu hala sıcaktı. Onu öldürdüğünü anladım. O, sinirle Gülizar’a vurmaya başladım. Bana, hamile olduğunu söyleyerek vurmamamı istedi. Eğer durumu birilerine haber verirsem, kızım Elif’i de öldüreceğini söyledi."

Gülizar Ergün ise, "Onur sorunlu bir çocuktu. Hasta yatan 9 yaşındaki ablasına cinsel tacizde bulunuyordu. Bana da tacizde bulundu" dedi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianemede ise olay şöyle özetlenmişti:

"Üvey anne pozisyonundaki Gülizar Ergün, öldürülen Onur’u sık sık dövüyordu. Babası Yılmaz Kısacık’ı, ’Onu yok et, yoksa ben yok edeceğim’ diyerek cinayete azmettirdi. Baba, bir gece 7 yaşındaki oğlunu alarak otobüse bindi. Büyükçekmece yolunu geçen baba otobüsten inerek ıssız araziye saptı. Oğluna diz çöktüren baba, onu boğarak terketti."
kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 14:03:09
Güncelleme :9 Eylül 2004 Perşembe 17:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?