19
Mayıs
2024
Pazar
SİLİVRİ - İSTANBUL

Karikatürist Oğuz Aral’ın ismi Silivri’de yaşayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, ’5. Seçim Dönemi 2. Toplantı Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantıları’nın 4. Birleşimi’ni Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Meclis 2. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda ilk olarak gündemde yer alan 8 teklif ele alındı. İlk 7 teklif görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilirken, ’Gaziosmanpaşa İlçesi’nin Nazım İmar Planlarına Uygulama Notu Düşülmesi’ni içeren 8 numaralı rapor ise ’Teklif Karar’ olarak görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda daha sonra gündemdeki 79-143 numaralar arasındaki raporlar görüşmeye açıldı. Tek tek ele alınan raporlar, Meclis Üyeleri’nin görüşlerini belirtmesinin ardından oylandı.

’Beykoz’da yer alan Tarihi Küçüksu ve Göksu Mesire Alanı’nın kültür ve ticaret alanı olarak tahsis edilmesi’ni içeren 132 numaralı rapor ilgili komisyona iade edilirken, diğer raporlar onaylandı.

Silivri’de artık ’Oğuz Aral Sokak’ var...

Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle karara bağladığı 80 numaralı rapor ile yakın zaman önce vefat eden Ünlü Karikatürist Oğuz Aral’ın ismi, doğum yeri olan İstanbul’un Silivri İlçesi’nde bir sokağa verdi.

Meclis Üyeleri Hüseyin Noyan, Turhan Göksu, Metin Karakaş ve Hüseyin Turan’ın verdiği önergeyle karara bağlanan raporda, ’Silivri İlçesi’nde doğmuş ve ülkemize mizahi anlamda birçok eser bırakmış Karikatürist Oğuz Aral’ın isminin yaşatılması’nın amaçlandığı belirtildi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 08:39:23
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 17:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?