18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİVRİ - İSTANBUL

Silivri – Çorlu arasında gidip geliyor

Belediye Başkanı Hüseyin Turan, İstanbul’un Avrupa yakasına ikinci havalimanının zorunlu olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yer olarak Silivri’yi önerdi. Turan, havaalanı için en uygun yerin Silivri olduğunu savundu. Bakan Yıldırım da şu anda incelemelerin devam ettiğini belirterek, teklifi değerlendireceğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise bakanlığın Çorlu’yu düşündüğünü söyledi.

Bakan Yıldırım, İstanbul’da hava trafiğinin günden güne arttığına dikkat çekerek yeni bir havalimanı yapılmasını gündeme getirmişti. Bakan’ın bu açıklaması, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ı harekete geçirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) geçtiğimiz hafta Bursa’da yaptığı toplantıda Yıldırım’la görüşen Turan, ilçenin havalimanı için en uygun yer olduğunu bildirdi.

Turan, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı teknik ekiplerin yanı sıra Silivri Belediyesi’nin de bu yönde teklif raporu hazırlayacağını kaydetti. Turan, Atatürk Havalimanı ile Silivri arasındaki Avcılar ve Büyükçekmece’de yapılaşmanın büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti. Bu bölgelerde kamulaştırma gibi ek külfetlerin de oluşacağını söyleyen Turan, “Silivri’ye yapılacak havalimanı, İstanbul’un kara trafiğini önemli ölçüde rahatlatacaktır. Ayrıca bir denge unsuru olacaktır. Bu konuda belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Öte yandan Topbaş, Pekin’de yaptığı açıklamada, konuya farklı bir boyut getirdi. Topbaş, İstanbul’a üçüncü havalimanı için Çorlu’nun düşünüldüğünü bildirdi. Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Toplantısı’na katılmak üzere Çin’e giden Topbaş, şu açıklamayı yaptı: “Ulaştırma Bakanı’na banliyönün Çorlu’ya kadar uzanması gerektiğini söylemiştim. Kendileri de bunu olumlu karşıladılar ve düşüneceklerini söylediler.”

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 10:58:53
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 12:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?