19
Mayıs
2024
Pazar
SİLİVRİ - İSTANBUL

Silivri'nin park ve bahçeleri rengarenk

Silivri Belediyesi’nin inşa ettiği gezi parklarında, İstanbul halkı özellikle hafta sonları rahat ve özgürce gezebilme imkanı buluyor.

Çevre düzenlemeleri ile ilgili kısa sürede İstanbul’un gözde İlçesi hale gelen Silivri’de gezi parkları süs bitkileri ile yenilendi.

Silivri gezi parkları ve orta refüjleri çeşitli tropik ağaç ve süs bitkilerinden oluşuyor. Yeşil alanların içinde çeşitli çay bahçeleri ve oturma guruplarının da yer aldığı parkların yanı sıra, sahil bandının büyük bir kısmı palmiyelerden oluşturuldu..

Yeni park ve çevre düzenlemeleri Atatürk Caddesi deniz çay bahçesi önü üçgen refüj çalışmaları halen devam ediyor.

Belediye yetkilileri, Çarşı Meydanı’ndaki havuzun kaldırılıp, yeniden düzenlenerek, esnafın müşterilerinin otopark ihtiyacını karşılamak için 25 araçlık otopark yeri yapılacağını bildirdi.

Çevreye yeşil alan olarak saksı düzenlemesi ve kıymetli yaz-kış yeşil olan ağaç türleri dikileceğini de belirten yetkililer, "0-3 yaşındaki ıhlamur fidanları topraklı sökülüp belediyemiz serasında korumaya alınacaktır. Yerlerine 8-10 yaşında ıhlamur ağacı dikilecektir. 10-12 yaşındaki gelişmiş ıhlamur ağaçları otopark düzeninin içine konularak korunacaktır. Gelişmiş manolya ağaçları ile bölgeye güzel bir görünüm sağlanacaktır" diye konuştu.

Aliçetinkaya Caddesi hastane karşısı tercihli yol bordürleri sökülerek, yeniden düzenlenen refüş düzenlemeleri için 1500 adet, konutlar dönel kavşak yuvarlak refüj için ise 3000 adet ateş çiçeği, kadife çiçeği ve petunya çiçeği olarak mevsimlik çiçekler kullanıldığını vurgulayan yetkililer, önümüzdeki hafta içerisinde de Aliçetinkaya Caddesi orta refüj düzenlemeleri yapılacağını ifade etti.

SİLİVRİ BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 16:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?