25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLİVRİ - İSTANBUL

Ve Komisyon Silivri'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bağlı bir heyet incelemelerde bulunmak üzere Silivri Cezaevi'ne geldi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, şikayetler üzerine cezaevine geldiklerini ve mahkumlarla bire bir görüşeceklerini söyledi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bünyesinde görev yapan, "Her Türlü Şiddet, İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesiyle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Daimi Alt Komisyonu" heyeti Silivri Cezaevi'ne geldi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan ve AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici'den oluşan heyet mahkumlarla bire bir görüşecek sorunlarını dinleyecek.

İnceleme öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, mahkumların şikayeti üzerine cezaevine geldiklerini belirterek, "Sıcak suyun birkaç saat aktığı, hastaların revire geç götürüldüğü, kantinde malzemelerin pahalı olduğu yönünde şikayetleri var. Burada komisyon olarak incelemeler yapacağız" dedi.

Yıldırım, cezaevinde bulunan Ergenekon davası zanlılarının şikayetleri ile ilgili bir soruya da "Dava ile ilgili gelen şikayetler yargı ile ilgili. Şartlar konusunda bir şikayetleri varsa zaten bakacağız" diye yanıt verdi.

Gittikleri bütün cezaevlerinde komisyonunun cezaevi personelini dışarıya çıkartarak mahkumlarla yalnız görüştüğünü belirten Yıldırım, "Belirlenen bir mahkum yada koğuş yok. Şu şahıs, bu şahıs değil, herkesle görüşülecek" diye konuştu. Yıldırım, yapılacak incelemeler sonucunda bir rapor hazırlayarak üst komisyona sunacaklarını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:24:12
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 17:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?