22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Silivri'de konut hamlesi

Silivri Belediyesi, dar gelirli insanların ev sahibi olmasına yönelik konut hamlesinin 4 ay içinde başlayacağını müjdeledi. Başkan Hüseyin Turan, "Evsizleri ev sahibi yapacağız" şeklinde konuştu. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Alibey Mahallesi’nde düzenlediği halk toplantısında iki yeni projeyi ilçe halkıyla paylaşarak gelişime yönelik hedeflerini anlattı.

Bugüne kadar yapılanların dün hayal edilenler olduğunu vurgulayan Başkan Turan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Nebati, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daimi Encümen Üyesi Yavuz Kaynarca, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Osman Nuri Karabulut, Turhan Göksu, Tevfik Duru, Yaşar Çankaya, Mustafa Bıyık, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Şenol Eser, Halit Girgin, Silivri Belediyesi daire amirleri ile birlikte Alibey Mahallesi sakinlerine çalışmalarını anlatarak, sorularını yanıtladı.

3. Etap Toplu Konutlar Bölgesi’ndeki sorunun çözüm aşamasına geldiğini ve 4 ay sonra dar gelirli ailelere yönelik konut çalışmasına başlayacaklarını belirten Başkan Turan, Beyaz Saray Tesisleri’nin de yıkılarak ilçe sahiliyle bütünleşen düzenleme çalışması yapılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programına alınan 17 trilyonluk altyapı çalışması, Devlet Hastanesi önünde Çin Seddi’ni andıran refüjün yıkılarak değiştirilmesi,asfalt çalışmaları, arıtma tesisi ile Marmara Denizi’nin geçmişteki berraklığına kavuşmasına yönelik girişimlerini Alibey Mahallesi sakinleri ile paylaşan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Silivrili olmak” bilincinin de Uluslararası Yoğurt Festivali ile geliştirildiğini söyledi.
8 yıl aradan sonra Yoğurt Festivali’nin ilk kez geçtiğimiz yıl yapıldığını, bu yıl festivalin Uluslararası boyutla Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ni de kapsamına aldığını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Silivri’ye sahip çıkmak, Silivrili olmak budur. Denizi ve yoğurdu ile tanınan Silivri’nin adı Uluslararası Festival ile her yerde duyuldu.” dedi.
Silivri Stadı’nın şubat ayı içine çimlendirileceğini, Alibey Mahallesi’nde çocuk oyun alanları yaratmak için gerekirse kamulaştırma yapacaklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “İnsan hayatını kolaylaştıran çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 07:27:02
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 15:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?