24
Mayıs
2024
Cuma
MEDYA

Basına ruhsatlı destek!

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, vatandaşlar ile yöneticiler arasında “Gönül köprüsü” olarak değerlendirdiği basının gelişmesi için tasarladığı projeyi yerel basın mensuplarına açıkladı. Belde ve ilçe belediyelerinden açılış ruhsatı alacak kahvehane türü yerlerin bir yerel gazeteye abone olmaları ve istedikleri gazeteleri alma şartı getirildi. Böylece yerel basının gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Basından sansürün kaldırılışının 97. yıldönümü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı toplantıda yerel basın mensuplarıyla biraraya gelen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Belde ve ilçe belediyelerinden açılış ruhsatı alacak kahvehane türü yerlerin bir yerel gazeteye abone olmaları ve istedikleri gazeteleri alma şartı getirilmesi, yerel basının gelişmesine katkı sağlayacaktır.” önerisinde bulundu.
Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş, Başkan Danışmanı Sancak Dolar ve Silivri Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli ile birlikte yerel basınla buluşan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Yerel gazeteler vatandaşlarla aramızdaki gönül köprümüzdür. İşte bu bilinç içinde bizler yerel yöneticiler olarak çok zor şartlar altında görevlerini yapan yerel basını destekliyoruz. Yasal engellerden dolayı maddi imkanlar sunamasak da manen desteklediğimiz yerel basın çalışanları, ilkeli ve dürüst çalışmalarını sürdürdükleri ölçüde sadece bizlerin değil tüm vatandaşın desteğini arkalarında göreceklerdir.” Dedi
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 06:30:56
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 15:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?