18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET
Belediye Sayfaları

Sarıgül, Schröder'le görüşecek

Almanya’da seçimler yaklaşırken, Sosyal Demokrat Parti SPD, son seçimlerde olduğu gibi Yeni Yerliler grubuyla Türk oylarını yeniden toparlayabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde, SPD’nin Türk seçmenlere yönelik başlattığı kampanyaya katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimlere 10 gün kala ikinci kez Almanya’ya davet edildi. Sarıgül, 8 Eylül’de Rüsselsheim kentinde yapılacak ve başbakan Gerhard Schröder’in de katılacağı miting için Almanya’ya gidecek.

SPD’nin Güney Hessen Örgütü’nün davetlisi olarak 21 Ağustos’ta Frankfurt’a giden Mustafa Sarıgül, burada partinin genel başkanı Müntefering’in de katıldığı seçim kampanyasının açılışında, Türk seçmenlerden SPD’ye oy istemişti. SPD, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun aracılığı ile Sarıgül’e yazılı bir davet mektubu göndererek 8 Eylül’de Alman Başkakanı Schröder’in katılacağı parti mitingine çağırdı. SPD Güney Hessen Başkanı Gernot Grumbach imzasıyla Sarıgül’e gönderilen davette, “Sizin katılımınız etkinliğimizin başarılı geçmesinde büyük rol oynadı ve SPD için çok faydalı oldu. Bu ilginin kamuoyuna olumlu yansıması SPD’yi burada yaşayan Türk kökenli yeni yerlilere daha da yakınlaştıracaktır” denildi.

8 Eylül’deki miting için önümüzdeki günlerde Almanya’ya gidecek olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, davetin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek, SPD iktidarının Türkiye’nin geleceği için de önemli olduğunu söyledi. “Türkiye’de hangi siyasi partiye oy verirse versin, Almanya’da yakını bulunan tüm vatandaşlarımız, yakınlarına telefon açarak SPD’ye destek vermelerini istesin” diyen Sarıgül, “en büyük dileğim Almanya’da sosyal demokratların iktidarının devam etmesi” dedi.

Sarıgül, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Benim için ve Türk seçmenleri için SPD’ye destek vermek sadece bir görev, bir vefa borcu değil, aynı zaman da aklın da gereğidir. Çünkü dünyanın her zamankinden daha çok sosyal demokrasiye ihtiyacı var SPD ye ihtiyacı var. Ben siyasi görüşleri ne olursa olsun tüm Türk seçmenlere sesleniyorum: Hepimiz sadece bu günü değil, çocuklarımız için, geleceğin dünyasını da hazırlamak zorundayız. Türkiye için, dost bir Almanya için, Almanya’da yaşayan yurttaşlarım için, Avrupa için, ve dünya’nın geleceği için, tüm seçmenleri 18 Eylül’de SPD’yi ve Gerhard Schröder’i seçmeye çağırıyorum.”

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 15:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?