14
Haziran
2024
Cuma
SİYASET
Belediye Sayfaları

Sarıgül, yönetimi devretti

Şişli'yi artık kadınlar yönetecek! Şişli Belediyesi, ilçedeki 28 mahalleden 550 kadının üye olduğu bir “Kadın Meclisi” kurdu. Belediye tarafından hizmete açılan Yerel Günden 21 Merkezi’nde çalışmalarını sürdürecek olan “Kadın Meclisi”, ilçe için geliştirdiği projeleri Belediye Meclisi’ne sunacak.

Sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerine bugüne kadar büyük önem veren Şişli Belediyesi, yerel yönetim çalışmalarında kadınların daha fazla söz sahibi olması için, 550 kadından oluşan “Şişli Kadın Meclisi’ni” kurdu. İlçenin 28 mahallesinde oturan kadınların bir araya gelerek oluşturduğu meclis, ilk toplantısı bugün belediyenin Feriköy Mahallesi’nde hizmet veren sosyal tesisinde yaptı.

Kadın Meclisi’nin açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kadınların emeğinden ve düşüncelerinden daha fazla yararlanmak için Kadın Meclisi’ni oluşturduklarını belirterek, “Bu meclis, yerel demokrasi için çok önemli. Kadınlarımız artık sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yaparak, görüş alışverişinde bulunarak Şişli için yeni projeler üretece ve belediye meclisimize öneri olarak sunacak. Belediye Meclisimiz bu projeleri değerlendirerek karara bağlayacak ve Şişli’de uygulayacak. Böylece Şişli’de kadınlarımızın yerel yönetim çalışmalarına daha aktif olarak katılmalarını amaçlıyoruz” dedi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:03:11
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 14:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?